Tuin

De perfecte picknick

Waarom altijd maar toegeven aan die drukte in je leven? In plaats daarvan kun je op een vrije (mid)dag best eens even lekker gaan picknicken. Weten we nog hoe dat moet?

Natuurlijk wel! Je pakt een dinges en die vul je met hoeheetdat en vervolgens ga je naar Weetikveel om er lekker godweetwat mee te doen.

Oké, da’s wel een beetje extreem. Maar met onthaasten moet je natuurlijk ergens beginnen. We gaan er maar even vanuit dat je wel weet wanneer je een plekje vrij hebt in je agenda om eens van een lekkere lunch in de buitenlucht te genieten. Dat kan in je eentje of met je partner, vrienden, collega’s, gezin- ook dit hoeven we uiteraard niet voor je in te vullen. Wel herinneren we je graag aan de omstandigheden en benodigdheden voor een geslaagde picknick.

Het weer

Laten we hier eens mee beginnen! Want natuurlijk wil je niet dat het gaat plenzen zodra je net al je lekkernijen hebt uitgestald, of zelfs al volop bezig bent met genieten van wat je hebt meegenomen. Houd dus de vooruitzichten in de gaten en bepaal of de dag die jij hebt uitgekozen wel zo geschikt is.

De plek

Heb jij een mooie plaats gevonden waar je uitgebreid kunt zitten? Wees er dan als de kippen bij om die te claimen zodra de zon zich laat zien! Natuurlijk is die haast niet zozeer geboden wanneer de plek in kwestie ruimte biedt aan grote groepen mensen. Wellicht is de stek waar jij plaats wilt nemen enigszins aan het zicht onttrokken en weten er weinig van het bestaan af. In dat geval hoef je je natuurlijk al helemaal niet zo snel zorgen te maken.

Ligt je ideale spot aan het water? Dan kun je uiteindelijk last gaan hebben van muggen en andere insecten, zeker in de zomer. Wees daarop voorbereid!

De bagage

Hadden we ook ‘de voorraad’ kunnen noemen, maar we nemen het iets ruimer. Want wat je eet en hoeveel moet je immers zelf weten. Zorg echter wel dat je genoeg borden en bestek bij je hebt en, zeker wanneer er in je directe omgeving geen prullenbakken te vinden zijn, voldoende afvalzakken. En een kleed om op te zitten, natuurlijk!

Bovendien is het belangrijk dat je dranken op temperatuur blijven. Meegebrachte etenswaren zijn meestal koud, tenzij je vanuit huis of camping al snel op plaats van bestemming bent. Maar wanneer je je koffie warm en/of je frisdrank koud wilt nuttigen, heb je zeker weten een betrouwbare thermoskan nodig.

Weet jij al precies wat je mee gaat nemen? Dan wensen we je heel veel plezier en smakelijk eten. Hopelijk zit het weer een beetje mee!

Gerelateerde artikelen

Back to top button