HuisTrends

Wat zijn de woontrends van 2022?

Het jaar 2022 staat in teken van een frisse start. We hebben afgelopen jaren te maken gekregen met veel binnen zitten en dit jaar is het tijd om weer naar buiten te gaan. Ook je interieur moet hier natuurlijk goed op ingericht worden. Zo worden de kleuren van de muren steeds kleurrijker en kun je ervoor kiezen om de woning opnieuw te schilderen met Sikkens. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over de woontrends van 2022.

Het kleurgebruik van 2022

In het kleurgebruik van de verf en de meubels in 2022 zien we twee kleurtonen die een hoofdrol gaan krijgen. Allereerst zien we steeds meer groentinten. Deze moeten welzijn van de mens en de natuur samenbrengen. Daarnaast gaan we ook steeds meer de warme tinten van rood en bruin samen zien komen. Deze kleuren staan voor evenwicht en veiligheid. Met de nieuwe start die we dit jaar gaan maken, komen deze verfkleuren natuurlijk goed van pas!

Toevoegingen aan het interieur

De interieurkleuren die we gaan zien dit jaar moeten natuurlijk ook worden bijgestaan met leuke accessoires. Dit jaar gaan we dan ook steeds vaker natuurlijke materialen terugvinden in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan meer bloemen en planten, maar ook meer kleuren groen. Ook gaan we merken dat de verschillende seizoenen een belangrijke rol gaan spelen voor het interieur.

Inrichting van het interieur

In de interieurtrends van 2022 gaan we steeds meer functionaliteit zien. Waar voorheen de woning nog vooral een plek moest zijn waar je fijn alleen kon zijn, verwachten we voor dit jaar steeds meer bezoek. Om deze reden is het belangrijk dat het interieur ook ingericht is om mensen te ontvangen. Zo zien we de trend dat meubels functioneel moeten zijn. Het is belangrijk dat de ruimte zowel privacy geeft als een plek om sociale activiteiten te ondernemen. Een glazen wand kan bijvoorbeeld een zeer goede toevoeging zijn aan het interieur dat we dit jaar steeds meer terug gaan zien!

Welke interieurstijl gaan we terugzien?

De trends in 2022 worden met name gedragen door twee stijlen, maar een derde stijl blijft de komende jaren altijd terug komen. Voor dit jaar wordt er steeds meer retro en Urban ingericht. Binnen deze retro stijl zien we met name de verfkleuren okergeel, blauw en zwart-wit combinaties. De Urban stijl wordt herkent aan de robuuste materialen zoals beton en staal. Deze industriële stijl wordt vaak ook versierd met mooie, oude hanglampen. Tot slot wordt de natuurlijke stijl ook nog steeds gehanteerd. We gaan steeds vaker groen in huis zien en planten en bloemen worden steeds vaker in het interieur gebruikt. Weet jij al welke stijl je gaat hanteren?

Gerelateerde artikelen

Back to top button