Overig

Wat zijn essentiële horecabenodigdheden?

Wanneer je een horecabedrijf start, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de juiste benodigdheden beschikt. Dit geldt met name voor de horeca, waarbij verschillende gerechten en drankjes worden bereid en geserveerd. In dit artikel bespreken we enkele essentiële horecabenodigdheden, waaronder een cocktail shaker.

Wat zijn essentiële horecabenodigdheden?

Als horeca zijnde wil je natuurlijk beschikken over alle benodigdheden en daarom zetten wij een paar essentiële horecabenodigdheden voor jou op een rij:

Cocktail shaker

Een cocktail shaker is een onmisbaar hulpmiddel in een bar of restaurant waar cocktails worden geserveerd. Met een shaker kun je verschillende ingrediënten mengen en afkoelen, zodat de smaken goed vermengd worden en de cocktail lekker koud is. Er zijn verschillende soorten cocktailshakers beschikbaar, waaronder de Boston shaker en de Cobbler shaker. De Boston shaker bestaat uit een metalen shaker en een glazen beker die in elkaar passen, terwijl de Cobbler shaker een metalen shaker met ingebouwde zeef en een afsluitende dop heeft.

Serviesgoed

Een horecabedrijf heeft voldoende serviesgoed nodig om gerechten te kunnen serveren. Dit omvat borden, kommen, glazen, bekers en bestek. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardig serviesgoed dat duurzaam en makkelijk schoon te maken is. Ook is het verstandig om verschillende formaten en stijlen van serviesgoed te hebben, afhankelijk van het type gerecht dat wordt geserveerd.

Keukenapparatuur

Een professionele keuken vereist verschillende apparatuur om maaltijden te bereiden. Dit omvat ovens, fornuizen, grillplaten, friteuses, blenders en mixers. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige apparatuur die gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de apparatuur voldoet aan de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Waar koop je horecabenodigdheden?

Er zijn verschillende manieren waarop je horecabenodigdheden kunt kopen, afhankelijk van je voorkeur en budget. Hieronder vind je enkele opties:

  1. Horeca groothandel: er zijn verschillende groothandels die horecabenodigdheden aanbieden. Deze groothandels verkopen hun producten vaak in grote hoeveelheden en bieden doorgaans gunstige prijzen. 
  1. Online winkels: er zijn verschillende online winkels die horecabenodigdheden aanbieden. Deze webshops bieden vaak een breed assortiment aan producten en hanteren concurrerende prijzen. 
  1. Specialiteitenwinkels: er zijn ook winkels die zich specialiseren in specifieke horecabenodigdheden. Zo zijn er bijvoorbeeld winkels die zich richten op het verkopen van barbenodigdheden of keukenapparatuur. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan producten en bieden expertise en advies op maat. 
  1. Tweedehands marktplaatsen: als je op zoek bent naar goedkopere horecabenodigdheden, dan kun je ook tweedehands marktplaatsen zoals Marktplaats en eBay overwegen. Hier kun je vaak gebruikte horecabenodigdheden vinden tegen een lagere prijs. 

Ongeacht waar je horecabenodigdheden koopt, is het belangrijk om te zorgen dat de producten van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Gerelateerde artikelen

Back to top button