Travel

5 kampeer essentials voor de zomervakantie

Toegegeven, de winter is nog niet helemaal afgelopen, maar échte zon- en kampeerliefhebbers treffen de nodige voorbereidingen al ruim van tevoren. Wij helpen daar graag een handje bij door je 5 kampeer essentials voor de zomervakantie te geven. Daarmee kan je zomervakantie niet meer stuk! 

Nieuwsgierig geworden? We vertellen je er hieronder alles over.

1. Een goede voortent

Met stip op nummer één staat een goede, stevige voortent. Waarom? Voortenten bieden een stukje extra privacy op de camping wanneer je daar aan toe bent, maar beschermen je ook tegen een eventuele regenachtige dag. 

Natuurlijk ga je uit van het beste en ga je het liefste kamperen wanneer de kans op zonneschijn 100% is, maar dit is niet altijd realistisch. Ga je bijvoorbeeld in Nederland kamperen, dan weet je dat het weer snel om kan slaan. Ook wanneer je naar het Noorden reist (denk aan bijvoorbeeld noorwegen of Denemarken), ben je niet altijd verzekerd van zonneschijn. 

Kortom, zorg dat je ook voorbereid bent op een eventueel minder mooie dag en geniet van je privacy door een goede, ruime voortent te kopen. 

2. Een goede (warme) slaapzak

Ook een goede slaapzak behoort tot je kampeer essentials voor de zomervakantie. ‘Goed’ is natuurlijk een betrekkelijk begrip, maar zorg in ieder geval dat je een warme slaapzak koopt die lang genoeg is voor jouw lichaam. 

Hoewel een warme slaapzak niet voor de hand liggend lijkt aangezien je in de zomer op vakantie gaat, is het zeker wel aan te raden een warme slaapzak te kopen. Je zult je namelijk verbazen over hoeveel temperatuurverschil er tussen dag en nacht zit wanneer je in de buitenlucht (of een tent) slaapt. Mocht je het toch te warm krijgen, dan is de oplossing om je slaapzak open te ritsen en hem als deken te gebruiken. 

3. Campingstoelen om in te relaxen

Het ultieme doel van vakantie is natuurlijk om te relaxen. Daarom mogen relaxte campingstoelen niet ontbreken. Kies desnoods ligstoelen of ligbedden waarmee je helemaal tot rust kunt komen. 

Campingstoelen zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren, dus er zit altijd wel een geschikt model voor jou tussen. Wist je dat je tegenwoordig zelfs opblaasbare ligstoelen kunt kopen? Comfortabeler dan dat wordt het niet! 

4. Een stevige fietsendrager

Wil je tijdens je vakantie ook wat van de omgeving zien, dan wil je natuurlijk je fiets ook meenemen. Fietsen zijn echter erg onhandig om te vervoeren. Tenzij je een handige fietsendrager hebt waar de de fietsen makkelijk op kunt stallen en vervoeren! 

Voor het grootste gemak kies je een fietsendrager die voldoende ruimte biedt om je fiets op te plaatsen zonder dat je onderdelen van de fiets los moet draaien of verwijderen. 

Vindt je dit teveel gedoe, dan zou je als alternatief kunnen kiezen voor vouwfietsen. Die kun je vaak al in je kofferbak kwijt, of in de caravan. 

5. Een stevig windscherm

Ben je al in het bezit van een stevige voortent dan is een windscherm misschien overbodig, maar voor degenen die geen voortent hebben is dit een goed alternatief. Een windscherm houdt je uit de wind, maar biedt ook een stukje extra privacy. Beide voordelen zijn bijvoorbeeld prettig wanneer je lekker zit te eten met je gezin op de camping. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit waren, dé vijf kampeer essentials voor jouw aanstaande zomervakantie! Zoals bij zoveel zaken is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er dus voor dat je vóór je vakantie alle nodige kampeerartikelen in huis hebt, zodat je heerlijk ontspannen op vakantie kunt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button