Huis

Welke airco kun je het beste gebruiken om je huis te verwarmen

Als de temperaturen beginnen te dalen, vraag je je misschien af wat de beste airco is om je huis te verwarmen. Airconditioning kan worden gebruikt als een makkelijke manier om tijdens de koude maanden een comfortabele temperatuur in huis te behouden. Het is niet alleen economisch en eenvoudig te installeren, maar biedt ook verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verwarmingssystemen. Zo is het momenteel goedkoper om je huis met een airco te verwarmen dan via de gewone verwarming. Dit komt omdat de gasprijzen op het moment erg hoog zijn. Maar welke airco kun je het beste gebruiken om je huis te verwarmen?

Welke airco is geschikt voor welke ruimte

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening mee moet houden bij het kiezen van een airco die naast verkoelen, ook het huis kan verwarmen. De grootte van het apparaat moet overeenkomen met de grootte van de ruimte waarin het komt, zodat je geen energie verspilt aan bijvoorbeeld een te grote capaciteit. Kijk daarnaast naar energiezuinige modellen die je geld kunnen besparen op de kosten op de lange termijn en tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn. Als je een airco met verwarming op de slaapkamer wilt, ga dan voor een model dat niet zoveel herrie maakt, er zijn namelijk ook geluidsarme airco’s.

Wat zijn de voordelen van je huis verwarmen met een airco?

Het is voor veel mensen nog een gek idee om je huis te verwarmen met een airco, omdat we gewend zijn dat een airco je huis verkoeld als het heel erg warm is. Maar de nieuwe modellen kunnen ook verwarmen en dit brengt best wel wat voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van het verwarmen van je huis met een airconditioner is dat het energiezuinig is. Vroeger waren het apparaten die stroom vraten, maar tegenwoordig zijn het hele duurzame apparaten. Een airco gebruikt minder elektriciteit dan traditionele verwarmingsmethoden zoals elektrische kachels en radiatoren, wat na verloop van tijd een goedkope energie rekening betekent. De airco’s van tegenwoordig hebben ook weinig onderhoud nodig en werken zonder veel geluid. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een hard gezoem of geratel.

Zijn er ook nadelen aan het verwarmen met een airco?

Als je je woonkamer gaat verwarmen met een airco, moet je ervoor zorgen dat deze voldoende capaciteit heeft. Als de ruimte te groot is, kan het voorkomen dat niet de hele ruimte voldoende wordt verwarmd. Met een radiator of vloerverwarming is dat anders, deze verwarmen de hele ruimte. In de slaapkamer heb je hier vaak geen last van, omdat die ruimte veel kleiner is dan de woonkamer. Je moet dus, als je een grote woonkamer hebt, zorgen voor voldoende capaciteit of in het ergste geval heb je twee units nodig. Boven kun je een airco split unit installeren, zo verwarm je meer ruimtes. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button