Overig

Welke spullen heb je nodig achter de bar?

Of je nu een eigen bar hebt, of werkt in de horeca, het is belangrijk om de juiste spullen te hebben om je klanten te kunnen bedienen en tevreden te stellen. In dit artikel bespreken we enkele essentiële spullen voor de bar en hoe je deze optimaal kunt gebruiken.

Wat zijn essentiële spullen voor de bar?

Als je achter de bar werkt, dan wil je natuurlijk beschikken over de juiste spullen. Wij hebben daarom een aantal essentiële benodigdheden voor de bar uitgezocht en die tonen we hieronder:

Cocktailshaker

Een cocktailshaker is een essentieel item voor elke bar. Hiermee kun je verschillende cocktails shaken en mixen en zo de perfecte smaakcombinatie creëren. Het is belangrijk om de juiste shaker te kiezen, afhankelijk van het type cocktail dat je gaat maken. Er zijn verschillende soorten shakers beschikbaar, zoals de Boston shaker en de cobbler shaker. Het is belangrijk om te oefenen met het gebruik van de shaker om de perfecte cocktail te kunnen maken.

Barlepel

Een barlepel is een langwerpige lepel die wordt gebruikt om drankjes te roeren. Dit is een essentieel item voor het maken van cocktails, omdat je hiermee de ingrediënten zachtjes kunt mengen zonder de smaak te beïnvloeden. Het is belangrijk om de juiste lengte en het juiste gewicht van de barlepel te kiezen, afhankelijk van het type cocktail dat je gaat maken.

Jigger

Een jigger is een meetinstrument dat wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid drank af te meten voor cocktails en andere drankjes. Het is belangrijk om de juiste jigger te kiezen, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt schenken. De meest voorkomende maten zijn 1 ounce en 1,5 ounce. Een goede jigger kan helpen bij het maken van consistente en smaakvolle cocktails.

Blender

Een blender is een essentieel item voor het maken van bevroren cocktails en smoothies. Het is belangrijk om de juiste blender te kiezen, afhankelijk van de hoeveelheid en de frequentie van gebruik. Een krachtige blender is ideaal voor het maken van bevroren cocktails en smoothies.

IJsbak

Een ijsemmer is essentieel voor het serveren van cocktails en andere drankjes op de juiste temperatuur. Het is belangrijk om de ijsemmer op de juiste manier te vullen en te onderhouden om te voorkomen dat het ijs smelt of te snel bevriest. Zorg ervoor dat je regelmatig de ijsbak bijvult en dat je het ijs schoon houdt.

Garnituren

Garnituren zijn essentieel voor het maken van een mooie presentatie van de cocktails en drankjes. Er zijn verschillende soorten garnituren beschikbaar, zoals citroen- en limoenpartjes, olijven, kersen en muntblaadjes. Zorg ervoor dat je de juiste garnituren kiest, afhankelijk van het type cocktail dat je maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button