Trends

Welke auto accessoires zijn een must-have?


Soms kom je in auto’s weleens opties tegen waarvan het nut ons compleet ontgaat. Maar toch zijn er ook een aantal handige auto accessoires die absoluut van toegevoegde waarde zijn. Heb jij een auto en ben je regelmatig onderweg? Of staat er een autovakantie op de planning? In dit artikel zetten we een aantal auto accessoires op een rijtje die wat ons betreft niet mogen ontbreken. Lees snel verder!

1. Veiligheidsuitrusting

Veiligheid staat altijd voorop. Zo ook in de auto. Daar valt natuurlijk geen speld tussen te krijgen. In Nederland (en ook in de rest van Europa) is een gevarendriehoek verplicht, maar als je de grens overgaat kunnen er ook nog andere regels zijn. Zo ben je in Luxemburg, Kroatië, Italië en Duitsland verplicht om een reflecterend veiligheidshesje in de auto te hebben en onder andere in Hongarije, Oostenrijk en Slowakije is een verbanddoos verplicht. En, wist je trouwens je dat je in Frankrijk tot mei 2020 een alcoholtest in de auto moest hebben? Je doet er verstandig aan om vooraf te controleren welke veiligheidsuitrusting verplicht is in de landen waar je doorheen reist. Dit kun je gemakkelijk checken op de website van de ANWB.

2. Smartphonehouder

Jouw smartphone in een telefoonhouder plaatsen is ook een stuk handiger. En, los van de vraag of het handiger is: het is ook een stuk veiliger. Bovendien voorkom je dat je een bon kunt verwachten, die inmiddels bepaald is op €340 voor handheld bellen. Als je een telefoonhouder bestelt, hoef je alleen nog maar jouw telefoon erin te klikken waarna je vervolgens weer kunt bellen onder het rijden. Overigens kan een telefoonhouder ook dienen als een volwaardig navigatiesysteem. Dit scheelt enorm in kosten!

De meeste houders worden middels een zuignap op het raam of met een klemmetje aan de lamellen van een ventilatierooster bevestigd. Inmiddels zijn er ook telefoonhouders ontwikkeld met de mogelijkheid om de telefoon draadloos op te laden. Dat is wel zo handig! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button