Health

Een kerstpakket voor jouw personeel!

De kerstperiode staat alweer aan de deur! Het jaar 2021 was net zoals 2020 ook geen eenvoudig jaar. Iedereen, dus ook werknemers en werkgevers hebben zich aan de huidige situatie moeten aanpassen. Dit was niet altijd eenvoudig, maar het is wel gelukt. De kerstperiode is een periode van samenzijn waarbij familie en vrienden centraal staan. Het is het ideale moment om als werkgever je werknemers te bedanken voor hun eindeloze inzet. 

Een leuk kerstpakket met allerlei lekkernijen kan een mogelijkheid zijn.

Bepaal je budget per werknemer

Een kerstpakket bestellen is heel eenvoudig, je hebt verschillende websites op het internet die pakketten aanbieden. Belangrijk is om in eerste instantie het budget per werknemer vast te leggen. Hoe groter je bedrijf, hoe groter het aantal werknemers. Indien je een beperkt budget hebt, kan je een kerstpakket bestellen met een prijskaartje van dertig euro. Hierin zitten vaak verschillende soorten koekjes en drank. 

Indien je budget wat hoger ligt, kan je kiezen voor een kerstpakket vanaf vijftig euro. Hier zit naast eten en drinken vaak ook producten in die je meerdere keren kan gebruiken. Een kerstpakket met als thema thee bevat bijvoorbeeld ook een fluitketel en theeglazen. In sommige pakketten zit er ook een klein kerstboompje dat je op je bureau of op een kast kan zetten. 

Een van de voordelen van het online bestellen van een kerstpakket is dat je als werkgever korting kan verkrijgen wanneer je een bepaald aantal pakketten koopt. Deze kortingen kunnen soms hoog oplopen. Laat dus zeker navragen wat de mogelijkheden zijn. Voor de kerstpakketten in 2021 is er een snel en breed assortiment verkrijgbaar bij de gelinkte pagina. Hier wordt vanaf 49 euro gratis bezorgd. Dit is een leuke manier om je opa en oma te verassen tijdens de coronatijd. Wil je iemand anders verassen? Dan zijn de particuliere kerstpakketten ook goede opties om voor te gaan.

Zelf een kerstpakket maken

Het grote nadeel van een kerstpakket via het internet te bestellen is dat je zelf niet kan bepalen wat er in het pakket zit. Indien je als werkgever voldoende tijd hebt, kan je er ook voor kiezen om zelf een kerstpakket samen te stellen. Een voordeel is dat je dan ook enkele gadgets kan gebruiken van het bedrijf. Een koffiemok met het logo van het bedrijf bijvoorbeeld. Daarnaast is een pakket dat je online bestelt ook niet echt persoonlijk. Een zelfgemaakt kerstpakket kan je zo persoonlijk maken als je zelf wil. Bovendien is de kans groot dat je werknemers veel enthousiaster reageren wanneer ze zien dat je als werkgever de tijd en moeite hebt genomen om zelf een pakket samen te stellen. 

Daarnaast is een kerstpakket zelf samenstellen op het einde van de rit meestal goedkoper dan pakketten te bestellen. In een pakket dat je online bestelt, zit er altijd wel iets in dat in de vuilnisbak belandt. Wanneer je zelf een pakket samenstelt, heb je volledige controle over wat er in het pakket komt. Bovendien kan je vaak in de winkel grotere aantallen kopen van een bepaald product, wat je dan kan verdelen over de verschillende pakketten. 

Wat moet er zeker in een kerstpakket zitten?

De doos waar het pakket in zit, is minstens even belangrijk. Traditioneel wordt er gewoon een kartonnen doos gebruikt, maar je kan voor iets origineler gaan. Een mand of een opbergdoos die nadien nog kan gebruikt worden, zorgt voor een betere presentatie van het pakket. Daarnaast worden ze niet weggegooid zodra het pakket is uitgepakt.  

Een kerstpakket is daarnaast niet compleet zonder verschillende versnaperingen. Enkele zakjes chips, nootjes, zoutjes, of chocolaatjes. Je hebt mogelijkheden genoeg op gebied van hapjes en snoepjes. Indien sommige werknemers ook kinderen hebben, kan je ook een kleinigheidje in het pakket steken waar zij mee kunnen spelen. 

Wanneer je als werkgever dicht bij je personeel staat, weet je misschien wel bepaalde interesses van je werknemers. Een klein persoonlijk kerstcadeautje dat voor elke werknemer verschillend is. Dit kan een kortingsbon zijn voor een sportwinkel of een boekenwinkel. Dit hoeft niets groot te zijn, enkel een kleine attentie die het pakket helemaal persoonlijk maakt. 

Een kerstpakket samenstellen kost tijd en geld, maar het toont aan dat je als werkgever je werknemers niet bent vergeten en hen af en toe iets extra gunt. Je mag er absoluut zeker van zijn dat de moeite die je erin hebt gestoken enorm wordt geapprecieerd door je werknemers. Hoe persoonlijker het cadeau, hoe leuker het is om te krijgen. Bovendien zijn tevreden werknemers vaak ook productiever. Een win-winsituatie dus! 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button