Travel

Werken als digital nomad: waarom twee telefoons meenemen op reis?

Twee smartphones meenemen op reis kan zonde lijken van de extra bagage die je meesleurt. Zeker nu je zo makkelijk twee simkaarten in één toestel kan steken waardoor je zelfs lokaal kan bellen met je huidige telefoon. Maar wat als je werk afhangt van je smartphone? Dat is het geval voor veel digital nomads die reizen met hun werk combineren. 

We geven je alvast enkele voordelen van het hebben van een tweede telefoon tijdens het reizen.

Hotspot

Je kunt een goedkope Samsung telefoon als hotspot gebruiken. Veel cafés bieden geen internettoegang. Of tenminste geen goed en beveiligd internet. Een van de redenen is dat mensen minder lang in een café blijven hangen. En misschien worden ze gedwongen om zelfs met elkaar te praten in plaats van naar hun telefoons te staren. 

Als je je in een café zonder wifi bevindt of in een hotel met waardeloze internetsnelheid (gebruikelijk), kun je altijd je secundaire telefoon als hotspot gebruiken. Je hebt nog steeds je hoofdtelefoon om te browsen, oproepen aan te nemen, enz.

De Samsung A serie

De Samsung Galaxy A serie is een reeks smartphones die ontworpen zijn voor dagelijks gebruik en hebben verschillende functies en prestatieniveaus. Deze serie bevat toestellen die variëren van basis tot gemiddeld gebruik. Het cijfer achter de A geeft aan hoe geavanceerd het toestel is, waarbij hogere cijfers meer geavanceerde functies bieden.

Naast de indrukwekkende batterijduur en heldere schermen met levendige kleuren, zijn de Samsung Galaxy A smartphones ook perfect voor het gebruik als hotspot. Dit kan handig zijn voor wanneer je met meerdere apparaten tegelijk wilt internetten en er geen wifi-netwerk beschikbaar is.

Of je nu op zoek bent naar een betaalbare smartphone voor dagelijks gebruik of een meer geavanceerd toestel met de nieuwste technologische snufjes, de Samsung Galaxy A serie heeft voor elk wat wils.

Scheiding van administratie en bedrijf

Je kunt toegangscodes, authenticatieberichten en andere belangrijke communicatie ontvangen op je hoofdtelefoon terwijl je de tweede smartphone gebruikt voor reizen en andere administratie en zaken.

Voor mensen die hun zaken en hun privéleven graag gescheiden houden, kan een tweede telefoon het beheer van beveiligingsproblemen en afleidingen veel gemakkelijker maken. Eén telefoon voor sociale contacten, het verzenden van persoonlijke e-mails, het boeken van vluchten, Tinder, Facebook, enz. Eén telefoon om verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk of om in te loggen op je server, online aankopen te doen met de bedrijfscreditcard en om zakelijke e-mails te ontvangen.

Een tweede wekker

Het kan fungeren als een back-upalarm of meldingsapparaat. Beeld je maar eens in wat het zou kosten mocht je je vlucht missen of als je te laat ontwaakt en een dure taxi moet nemen naar de luchthaven. Het kan zomaar gebeuren als de batterij van je telefoon midden in de nacht leeg is of het volume te laag was. 

Een andere telefoon instellen met een alarm voor dezelfde tijd of een paar minuten aan beide kanten, is perfect als back-up voor het geval er iets misgaat. Het missen van een vlucht kan een van de duurste fouten onderweg zijn, dus het is beter om je best te doen om dat niet te laten gebeuren.

Back-ups

De andere telefoon kan fungeren als directe back-up. Heb je net je mobiel van een klif laten vallen tijdens het maken van die reisfoto-selfie? Nou, dat is niet alleen erg onhandig, maar het kan zelfs nog vervelender zijn om een ​​nieuwe te krijgen. Afgelegen delen van Kazachstan of Borneo hebben mogelijk geen gsm-winkels met het model dat je zoekt of nodig hebt. Misschien moet je geld uitgeven aan een tweederangs apparaat dat je zo snel mogelijk dumpt. De back-uptelefoon brengt je online zodra je een nieuwe simkaart krijgt.

Extra batterijvermogen

Geen stroom meer op één telefoon? Schakel hem uit en gebruik de andere. Een werkende smartphone is een noodzakelijk gegeven voor iedere beginnende digital nomad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button