Overig

Wil Jij een 21-diner Voor in de Boeken? Hier Zijn 3 tips

Story Highlights
  • Bepaal een thema voor het diner
  • Zorg dat er een fotograaf is
  • Kleed de locatie aan

Het is eindelijk zover: je wordt 21 jaar. De leeftijd waardoor jij officieel volwassen en onafhankelijk bent, gefeliciteerd. Om dit te vieren geef je een 21-diner. Dit is een diner waarbij jij je huidige vriend(inn)en van je studentenleven samen laat komen met je vriend(inn)en van vroeger. Ooit begonnen bij leden van studentenverenigingen, maar inmiddels bekend bij veel jongeren. Hierbij moeten alle vriend(inn)en chique gekleed op komen draven en koken de ouders. Onderhand zijn er veel verschillende varianten op het 21-diner. Waar jij voor gaat is compleet aan jou. In ieder geval geven wij 3 tips om een legendarisch 21-diner te organiseren.

  • Een thema dat bij jou past

Veel mensen kiezen voor een chique thema zoals: ‘a touch of gold’ of ‘a night in rome’. Maar wat als jij eigenlijk een hekel hebt aan hakken en het liefst rond loopt in een broek? Dan is zo’n thema niet echt voor jou weggelegd. Kies daarom echt iets wat bij jou past. Een 21-diner is een reflectie van jezelf. Neem daarom het 21-diner idee meer als richtlijn in plaats van maatstaf. Misschien vinden jouw vriendinnen het standaard 21-diner helemaal leuk, maar wil jij liever iets anders. Zo kan je ook prima een 21-barbecue of 21-pizza avond organiseren, zolang jij het maar de avond van jouw leven hebt. Doe je iets anders dan de rest van je vriendinnen? Dan wordt jouw 21-feest het langst door iedereen onthouden.

  • Een fotograaf

Wat is er nou beter dan goede kwaliteit foto’s terug te zien van jouw 21-diner. Zelf heb je het namelijk veel te druk met de gastvrouw uithangen en jouw broer of zus neemt zijn taak uiteindelijk toch niet zo serieus. Huur daarom een professionele fotograaf in. Zo’n fotograaf zou zijn/haar best doen om jouw 21-diner zo goed mogelijk in beeld te brengen. Daarnaast zullen al jouw vriend(inn)en je dankbaar zijn voor kwaliteitsfoto’s die zij dan weer op instagram en facebook kunnen zetten. Wil je jezelf echt differentiëren van de rest, huur dan iemand in die een aftermovie voor je schiet en edit.

  • Pak uit met aankleding

Het aanzicht van je 21-diner is mega belangrijk. Dit omdat het de eerste indruk is die jouw gasten krijgen en het ontzettend veel sfeer creëert. Huur een ballonnenboog en hang zoveel mogelijk versiering op. Wanneer je het in de zomer viert heb je ook de mogelijkheid om een klein 21-festival te organiseren in de tuin, hoe leuk is dat? Houdt natuurlijk wel ten alle tijden rekening met de prachtige tuin van je ouders, ze hebben veel geïnvesteerd in die nieuwe keramische terrastegels dus die wil je niet beschadigen. Ook voor binnen geldt dit natuurlijk. Ga van te voren kijken met je ouders hoe jij het huis netjes kan achterlaten na je wilde feestavond.

Heb jij nu al veel zin in je 21-diner gekregen? Hoe eerder je begint met plannen hoe beter. Alvast heel veel plezier toegewenst bij jouw legendarische 21-diner.

Gerelateerde artikelen

Back to top button