Huis

Wil jij jouw foto’s op een speciale manier ophangen of neerzetten? Dat doe je zo!

In iedere woonkamer zie je wel foto’s terugkomen van familie, vrienden of huisdieren. Ze zijn vandaag de dag voortaan bijna een vast onderdeel van het interieur. Maar zijn ze bij jou in huis ook zo gepresenteerd? Je wil natuurlijk het liefst dat ze mooi blenden met de inrichting van je woonkamer, maar dat kan knap lastig zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het stijlvol plaatsen van jouw foto’s!

Je huis personaliseren

Een groot doel van het plaatsen van foto’s is natuurlijk het personaliseren van je huis. Het maakt een huis echt jouw huis. Er is niets mis met fotolijstjes van de Hema, maar echt persoonlijk is het niet. Je ziet ook nog wel eens zelfgemaakte lijstjes, bijvoorbeeld door de kinderen. In principe maakt het niet uit hoe jij jouw foto’s neerzet of ophangt, als het maar zorgt voor een geheel in de woonkamer. Wat hier erg bij kan helpen, is het clusteren van foto’s in plaats van alle foto’s apart neer te zetten of te hangen. Dat laatste kan namelijk erg rommelig overkomen, wat zonde is van de rest van het interieur. Het clusteren van de foto’s, in combinatie met unieke fotolijsten, zorgt voor een mooie presentatie.

Waar hang of zet je de foto’s neer?

Als je meerdere foto’s bij elkaar gaat hangen, moet je hier natuurlijk wel de plek voor hebben. Je wil ook niet dat jouw muur weer te druk wordt. Bij de televisie in de buurt is vaak een goede optie, omdat je de foto’s dan vaak ziet. Daarnaast komt het vaak voor dat er een groot stuk muur leeg is boven de tv. Zonde om daar niets mee te doen. In dat geval is het wel verstandig om de lijsten qua kleur en design een beetje af te stemmen op de tv. Veel mensen kiezen er ook voor om een hele muur te nemen en hier een soort fotowand van te maken. Mocht je een lege wand hebben, dan is dit ook een erg leuk idee. Vooral als je niet kunt kiezen welke foto’s je op wil hangen!

Wat voor fotolijsten kies je?

Als je de juiste manier van ophangen of neerzetten en de juiste plek hebt gevonden hiervoor, moet je alleen nog fotolijsten vinden die goed passen. Wat in ieder geval verstandig is, is om één stijl aan te houden zodat het echt een geheel wordt en geen rommelig aanzicht. Mocht dit qua kleur van de lijsten wat lastig worden, dan kun je ervoor kiezen om de lijsten in de kleur van de muur te spuiten. Zo zet je de foto’s echt in de spotlight en komen ze nog meer naar voren. Wil je net wat creatiever aan de gang? Dan kun je bijvoorbeeld een vak op de muur schilderen waar je de foto’s in hangt. Ook sierlijsten kunnen heel mooi zijn, maar zorg dan wel dat ze allemaal in dezelfde stijl zijn. Wil je liever een wat stoerdere stijl? Hang je foto’s dan op MDF-platen. Wil je uit een hoop verschillende soorten fotolijsten kunnen kiezen? Bekijk dan eens het aanbod van webwinkels zoals Verno.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button