Huis

Woontrends Najaar 2020

Nu na al dat geklus ons huis in de basis weer helemaal op orde is, is het leuk om te gaan kijken of we ons kunnen vinden in de trends van dit najaar. Omdat we meer thuis zijn en thuis werken en de dagen langzaam weer korter, donkerder en kouder worden, willen we een meer comfortabel en warm gevoel in ons huis creëren.

Warme kleuren, zachte stoffen, fluffy materialen en heerlijke kussens zijn onder andere trends die dit najaar regelmatig terug te vinden zijn. Qua stijlen zien we het Scandinavisch design, de klassieke look en industriële details heel veel langskomen. Hieronder zullen we u een aantal voorbeelden geven van de verschillende mogelijkheden binnen deze stijlen. Zo kunt u uw keuze voor het kopen van nieuwe meubels nog beter bepalen.

Klassiek design

We zagen de afgelopen jaren al steeds meer aspecten van het klassieke design terugkomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een visgraat-motief in de vloer of in het tafelblad (subtiele) gouden details, mooie (grote) lijsten aan de muur, afbeeldingen van bekende schilders uit het verleden, velvet stoffen en een boutique-achtige uitstraling. Als u dat combineert met een stukje Art Deco, prachtige lange gordijnen gemaakt van luxueuze stoffen en bijvoorbeeld een gecapitonneerde bank of fauteuil in uw woonkamer of slaapkamer wordt het een prachtig klassiek en stijlvol geheel.

Scandinavisch design

Het mooie van Scandinavisch design is het gemak waarmee u deze stijl met andere stijlen kunt combineren. Binnen deze stroming draait alles eigenlijk om eenvoud en om perfectie. Gestroomlijnde, ronde en vriendelijke vormen voeren de boventoon. Zachte pasteltinten zoals (oud)roze en mintgroen kunnen op elkaar worden afgestemd. Het bij draait bij deze stijl veelal om lichte houttinten en een romantische uitstraling die gecombineerd worden met de juiste accessoires. Juist vanwege de eenvoud, kan deze stijl ook heel goed gecombineerd worden met meubels die een meer industriële uitstraling hebben.

Industrieel design

De industriële trend zoals we deze tot nu toe gekend hebben, gaan we dit najaar niet meer terugzien. Maar we gaan deze op een nieuwe manier gebruiken en combineren met andere stijlen. Het geheel wordt dan net iets vriendelijker, ronder en vrouwelijker. Er zullen iets minder ruwe, grote meubels en materialen gebruikt gaan worden en alles wordt wat subtieler en netter.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan stalen poten die we veel gaan zien onder eettafels. Deze worden wat minder dik en krijgen soms zelfs een ronding. Ook de betonlook gaan we in het interieur terugzien, maar niet meer zo versleten en gehavend als voorheen. De elementen zoals het zwarte staal en het prachtige hout blijven, maar alles wordt eigenlijk in een nieuw jasje gestoken en zoals eerder gezegd meer gecombineerd met warme, luxueuze kleuren en materialen.

Populaire kleuren

Qua kleuren is de grijstint een echte winnaar om in uw huis te gebruiken. Gebruik deze kleur om uw muren mee te schilderen en laat het grijs terugkomen in de aankleding van bijvoorbeeld uw tapijt, kleden en textiel. Daarnaast zien we een warme kleur groen en (oud)roze tinten veel voorbij komen vanwege de warme en prettige uitstraling die het uw huis kan geven. Warme tinten en rijke stoffen zijn dus echte trends dit najaar en deze winter.

Deze combinatie van kleuren kan worden gebruikt in alle kamers in uw huis dus bijvoorbeeld in uw eetkamer, keuken, slaapkamer of kamers die u warm en stijlvolt wilt aankleden. Als u deze kleuren combineert met klassiek, Scandinavisch of industrieel design creëert u precies wat in het najaar van 2020 als stijlvol wordt gezien: natuurlijke warme en gastvrije kamers om heerlijk van te genieten en vooral prettig in te wonen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button