Tuin

Zeer eenvoudig een haag planten

Een haag of klimop planten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij het planten van een haag denken mensen vaak aan een klein plantje dat er jaren over doet om groot te worden. Bovendien moet deze goed verzorgt worden, wat niet iedereen kan. Hierdoor kiezen niet veel mensen ervoor om een haag te nemen en dat is erg zonde. Het planten en verzorgen van een haag hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld en moeilijk te zijn. Een haag van kunststof kun je ook in de tuin zetten als je geen groene vingers hebt. Weinig mensen kiezen hier echter voor, omdat de meeste van deze hagen er nep uitzien en niet mooi zijn. Wel kun je ervoor kiezen om een hedera haag kant en klaar aan te schaffen. Voor deze klimop heb je geen groene vingers nodig.

Dit is een kant en klare haag

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat een kant en klare haag is? Dit klinkt namelijk ook een beetje als een kunstplant en dat is juist waar je niet naar op zoek bent. Een kant en klare haag is dit alleen niet. Het is wel degelijk een echte plant. Een kant en klare haag is dus een klimop plant die al erg hoog is gegroeid. In een klimop kwekerij wordt de plant voor een lange tijd verzorgt. Het moeilijkste gedeelte van de verzorging is dan al voor jou gedaan. Vanaf het moment dat de plant groot genoeg is geworden, kan deze verkocht worden. Deze kun jij dan ook direct in de tuin neerzetten. De haag vormt dan gelijk een muur tussen jou en de buren. Wachten tot de planten eindelijk groot zijn, hoeft dan niet meer.

Zorg dat je tuin klaar is voordat de haag komt

Voordat jij je haag kunt planten, moet de tuin en de grond waar deze geplaatst gaat worden, klaar zijn. Je moet je dus goed voorbereiden voordat de haag komt. Dit is gelukkig een erg makkelijk klusje en kunnen mensen zonder groene vingers ook gemakkelijk zelf doen. Het is belangrijk dat je voedzame grond gebruikt voor de haag. In de grond graaf ej dan als eerst een sleuf die groot en diep genoeg is voor de haag. Deze moet er makkelijk in geplaatst kunnen worden. Een sleuf van dertig bij twintig centimeter moet groot genoeg zijn voor je plant. Verder is het belangrijk dat de grond goed water door kan laten. Je haag kan dan veel makkelijker goed groeien. 

De haag plaatsen

Nadat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, kun je de haag gaan plaatsen. Voor de haag is het erg van belang dat jij de juiste aarde gebruikt. Op die manier kan jouw klimop het beste groeien en blijft deze mooi. Na het plaatsen van de haag, kun je de sleuf verder opvullen met aarde. Stamp de aarde goed aan en geef je plant lekker wat water. Daarna is je haag al helemaal gesetteld. Als je plant eenmaal staat hoef je deze enkel water te geven om de zoveel tijd. Af en toe wat verse potgrond vindt de plant ook erg fijn. Wachten tot de plant groot genoeg is om als schutting in je tuin te dienen is niet meer nodig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button