Health

Zo eet je elke dag voldoende groente

Zorg jij ervoor dat je elke dag voldoende groente eet? De aanbevolen dagelijkse portie is 250 gram. Maar een groot deel van de bevolking van ons land komt bij lange na niet aan deze hoeveelheid. Terwijl het met een kleine aanpassing in je eetgewoontes eenvoudig haalbaar is. Bovendien is het cruciaal voor je gezondheid om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen. 

Vitamine C en de voordelen voor je gezondheid

Iedereen weet dat er veel vitamine C in groente en fruit zit. Maar waarom is dat zo belangrijk? Vitamine C ondersteunt in de eerste plaats ons immuunsysteem. Daarnaast speelt het een rol in de collageenvorming, wat weer belangrijk is voor sterke botten en een goede staat van de huid. Verder helpt vitamine C om energie vrij te maken uit voedsel en het in stand houden van een goed werkend zenuwstelsel. Een belangrijk weetje over vitamine C is dat het menselijk lichaam niet in staat is om het op te slaan. Daarom is het niet mogelijk om één keer een enorme hoeveelheid groente en fruit te eten en het daarna rustig aan te doen. Het is essentieel om elke dag de aanbevolen portie groente en fruit te consumeren. 

Eet jij regelmatig te weinig groente fruit? Compenseer het met een detox kuur en geef je gezondheid een boost. 

Eet op meerdere momenten op een dag groente

Ben jij iemand die alleen bij het avondeten aan groente denkt? Je bent niet de enige. In Nederland, en grote delen van Europa, is dat namelijk gebruikelijk. Om aan de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente te voldoen is het raadzaam om op een andere manier over eten na te denken. Want in één keer 250 gram naar binnen werken is voor sommigen een behoorlijke opgave, vooral wanneer je kleine porties eet. Probeer in plaats daarvan bij het ontbijt en de lunch ook aan groente te denken. In het begin is dat even wennen, maar na verloop van tijd doe je het gewoon automatisch. Beleg je boterham bijvoorbeeld met gegrilde groentes. Paprika, courgette en aubergine zijn mooie voorbeelden. Je zorgt niet alleen voor een gezondere levensstijl, maar je brengt ook direct meer smaak in je leven. 

Gezonde snacks gedurende de dag

Inmiddels tref je in iedere supermarkt snackgroentes aan. Dat zijn bijvoorbeeld zoete tomaatjes, frisse komkommers en knapperige worteltjes. Het is een perfecte aanvulling op je dieet. Je eet direct een portie vitamine C en slaat een minder gezonde snack over. Een van de voordelen van snackgroentes is dat je ze overal eet. Bijvoorbeeld wanneer je aan het werk bent, een serie of film kijkt of een boek leest. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button