Tuin

Een schutting van douglas hout

Ben jij net verhuisd naar een nieuwe woning? Dan kan het zomaar zijn dat je de tuin aan wilt gaan pakken. De schutting speelt een grote rol voor de tuin. Het is allereerst natuurlijk een goede afbakening van alle ruimte, maar het is ook belangrijk voor de uitstraling. Een nieuwe schutting van douglas balken kan daardoor enorm veel veranderen voor de tuin. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het bouwen van een schutting van douglas hout.

Wat is douglas hout?

Het kan zijn dat je nog nooit gehoord hebt van douglas hout. Het is in Nederland relatief onbekend, maar het wordt wel steeds vaker gebruikt. Het hout is namelijk erg goed om te gebruiken voor de tuin. Er zijn verschillende kleuren te verkrijgen van douglas hout, maar de meest gekozen is de warme houtlook. Deze douglas planken kun je vervolgens behandelen met beits of lak om de kleur te laten veranderen. Als je de douglas planken voor een schutting gaat gebruiken, is het belangrijk dat je ze goed behandeld. Als je de planken namelijk niet behandeld, kunnen ze al snel grijs worden. Daarnaast is het behandelen van hout altijd een goed idee om de levensduur van het hout te verhogen.

Het aantal planken en balken berekenen

Voordat je gaat beginnen aan de schutting, is het belangrijk dat je precies inzichtelijk hebt hoeveel planken en balken je nodig hebt. Dit kun je gemakkelijk berekenen door het aantal meter van de schutting op te meten. Vervolgens kijk je hoeveel ruimte je tussen de verschillende balken wilt hebben en hoeveel planken je per stuk schutting wilt gebruiken. Als je dit weet, kun je de berekening maken voor de hele tuin. Zo zorg je ervoor dat je direct alle balken en planken aan kunt schaffen om de schutting te verwezenlijken.

Hoe bouw je een schutting van douglas hout

De bouw van een schutting van douglas hout is relatief makkelijk. Je start altijd met het spannen van een touw waar de schutting moet komen te staan. Hierdoor voorkom je dat je de schutting scheef laat lopen en te weinig of te veel ruimte benut. Vervolgens ga je de gaten in de grond maken voor de balken. Zorg ervoor dat deze diep genoeg zijn om de schutting stevig te maken. De douglas planken bouw je vervolgens tegen de balken aan en je schutting staat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button