Tuin

Zo kies je de perfecte loungeset uit

Een heerlijke loungeset mag eigenlijk niet meer ontbreken in de tuin. Het is een fijne plek om in de zomer lekker van het zonnetje en goed gezelschap te genieten. Dat de loungeset populair is, is dan ook niet zo vreemd. Het betekent dat ze tegenwoordig ook in alle soorten en maten te verkrijgen zijn. Maar hoe kies je dan een loungeset uit? Kun je wel wat keuzehulp gebruiken? Dan vind je hier een aantal tips! 

De grootte 

Voordat je een loungeset gaat aanschaffen is het slim om eerst op te meten hoe groot hij precies moet/mag zijn. Dit helpt je om de juiste indeling te maken en om te bepalen hoeveel ruimte je overhoudt. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin, maar wil je wel de mogelijkheid hebben om extra zitruimte te creëren? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een modulaire loungeset, die naar wens uit te bereiden is.  

Zo kies je de perfecte loungeset uit

De materiaalkeuze

Zodra je weet hoe groot de loungeset mag zijn wordt het tijd om over het materiaal na te gaan denken. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en unieke uitstraling. Ga na wat het beste past bij jouw woonstijl. Hou je bijvoorbeeld van een klassieke of landelijke woonstijl, dan zou je kunnen kiezen voor een houten set. Is de moderne stijl meer jouw ding? Dan past daar een loungset van aluminium bij. Naast dat je moet letten op de uitstraling van het materiaal, is het ook goed om kenmerken op een rijtje te zetten. Een houten set moet bijvoorbeeld beter onderhouden worden dan een set met een kunststof frame. Ga ook na of het materiaal Uv-bestendig en volledig duurzaam is. Zo is de beste kwaliteit altijd gegarandeerd. 

Zo kies je de perfecte loungeset uit

Comfortabel zitten 

Naast de grootte en het materiaal van de loungeset, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je er fijn en comfortabel in kunt zitten. Dat is vaak afhankelijk van de hoogte, de aanwezigheid van armleuningen, de rugsteun en de dikte van de loungekussens. Zit je liever recht, of zak je graag helemaal onderuit? Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. Test dan ook verschillende loungesets uit en bepaal zo welke het beste bij jou past. 

Zo kies je de perfecte loungeset uit

Een fijne buitenruimte

Wil je echt een fijne buitenruimte creëren, richt dan ook de rest van jouw tuin gezellig in. Kies voor een bijpassende parasol, een fijne tafel en voeg leuke accessoires en planten toe. Daarnaast maakt een barbecue het plaatje helemaal compleet. Waan je in vakantiesferen en geniet van jouw nieuwe loungeset!

Gerelateerde artikelen

Back to top button