Huis

Zo kies je houten jaloezieën uit

Heb jij houten jaloezieën ontdekt, maar heb je geen idee hoe je een geschikt model uitkiest? Dan helpen we je graag verder met behulp van dit artikel. Houten jaloezieën zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen, wat het keuzeproces ingewikkeld kan maken. Maar met de juiste kennis is een passende keuze zo gemaakt. Wij leggen je daarom precies uit waar je op moet letten, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Voordelen van jaloezieën

Jaloezieën van hout zijn perfect geschikt om privacy mee te creëren en om de lichtinval mee te regelen. Met behulp van een bedieningsstang kunnen de lamellen namelijk open en dichtgedraaid worden, waardoor je hier zelf maximale controle over hebt. Daarnaast is hout een prachtig natuurlijk materiaal, waarmee je gemakkelijk de uitstraling van je interieur kunt beïnvloeden.

Diverse keuzemogelijkheden

Ben je eenmaal voor jaloezieën gevallen, dan heb je een aantal belangrijke keuzes te maken. De lamelbreedte is de eerste keuze. Deze bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van je nieuwe raamdecoratie. Kies je voor brede lamellen, dan zullen de jaloezieën er robuust uitzien en dan zit er bovendien meer ruimte tussen de lamellen wanneer deze open zijn. Dit zorgt voor een betere doorkijk naar buiten toe. Over het algemeen geldt: hoe groter het raam, hoe breder de lamellen.

Een andere keuze is of je een ladderkoord of ladderband wilt. Een ladderkoord is minder aanwezig, terwijl je een ladderband helemaal in lijn met de rest van je interieur kunt stijlen. Je hebt namelijk keuze uit verschillende kleuren en materialen voor de ladderband. Stem jij de ladderband af op de kleur van de jaloezieën of ga je voor een opvallend contrast? De keuze is aan jou!

De kleur van de houten jaloezieën is namelijk van grote invloed op de uitstraling. Kies je voor een gelakt uiterlijk in een van je favoriete kleuren. Of ga je voor gebeitste jaloezieën met een zichtbare houtnerf? De mogelijkheden verschillen tussen de beschikbare houtsoorten. Het is namelijk niet altijd mogelijk om voor een zichtbare houtnerf te kiezen.

Combineer houten jaloezieën met andere raambekleding

Besef je tot slot dat houten jaloezieën nooit helemaal verduisterend zullen zijn, er komt namelijk altijd een klein beetje licht tussen de jaloezieën door. Voor in de slaapkamer is het daarom verstandig om ze te combineren met verduisterende raamdecoratie zoals een overgordijn. Door de gordijnen te sluiten kun je de kamer dan alsnog helemaal donker maken.

Waar koop jij je houten jaloezieën?

Ga je nieuwe houten jaloezieën kopen? Dan is de laatste keuze of je dit online gaat doen of ergens in een winkel. Het voordeel van een winkel is dat je de jaloezieën gelijk van dichtbij kunt bekijken en de beschikbare kleuren kunt vergelijken. Online liggen de prijzen vaak wel weer een stukje lager. Hier is het bovendien vaak ook mogelijk om een aantal gratis kleurstalen te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button