Fashion

Zo ontdek je jouw persoonlijke stijl

Speuren, speuren en nog eens speuren. In fashion magazines, in winkels en vooral ook: heel veel kleding passen. En dan lijk je je persoonlijke stijl gevonden te hebben, komt er ineens een toffe Instagram post voorbij. ‘Die stijl is ook leuk!’. Kan je weer opnieuw beginnen.. Een persoonlijke kledingstijl is iets wat we allemaal willen vinden, maar waar we toch best moeite mee hebben. In dit blog geven we je tips waarmee jij steeds dichterbij je persoonlijke stijl komt.

Kleur bekennen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een kleurentest. Een specialist kijkt samen met jou welke kleuren, kleurgroepen en intensiteit past bij jouw huidskleur, oogkleur en haarkleur. Veel mensen dragen bijvoorbeeld de kleur wit, terwijl beige of creme misschien een betere kleur voor jou is. Of juist andersom. Tijdens zo’n cursus/workshop leer je welke kleuren zorgen voor een stralende blik en welke kleuren je juist moet vermijden. Vaak laten ze ook nog wat verschillende materialen, zoals katoen, zijde en leer zien. Want niet alleen de kleur, maar ook de materialen kunnen invloed hebben op je uitstraling. Het is een investering, maar het is het zeker waard. Dit is namelijk het begin van het vinden van jouw persoonlijke stijl!

Analyseer je figuur

Het liefst zouden we allemaal wat langere en slanke benen, een plattere buik en strakkere armen hebben. Maar dat is niet wat we bedoelen met het analyseren van je figuur. Met je figuur bedoelen we je bouw. Heb je bijvoorbeeld een smalle taille, maar iets bredere heupen? Dan noemen ze dat het zandloperfiguur. Heb je smalle schouders, brede heupen en brede bovenbenen? Dan heb je een peerfiguur. En heb je smalle schouders, een brede taille en heupen en weer slanke benen? Dan heb je een appelfiguur. Vaak vind je een volledige lijst van lichaamsvormen door even te Googelen.

Waarom dit handig is om te weten? Voor elk lichaamstype zijn er weer kledingstukken die goed bij jouw bouw passen. Heb je wat bredere heupen? Dan is een mooie Marc Cain jurk met A-lijn wat voor jou. Heb je juist een smalle taille? Een strakke peplum top accentueert je taille.

Draag waar jij je fijn in voelt

Hoe leuk een modeblog ook kan schrijven over een flared jeans voor jouw figuur: als jij je daar niet fijn bij voelt, moet je het niet doen. Probeer gewoon een aantal verschillende kledingstukken uit. Een dag naar de stad en verschillende items passen levert echt veel inzichten op. Neem dan ook eens wat items mee naar de paskamer die je normaal niet zou passen. Wie weet staan die kledingstukken je juist heel goed! En als jij je er lekker in voelt, straal je gelijk. Neem je partner, beste vriendin of moeder mee. Zij zien ook gelijk wanneer je straalt door een kledingstuk en zeggen het wanneer je een kledingstuk beter kan laten voor wat het is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button