Huis

Zo kies je het juiste type hout voor je houten jaloezieën

Je zou denken dat elke houten jaloezie hetzelfde is. Ze zijn gemaakt van hout. Simpel, toch?! Wat je misschien niet wist, is dat er erg veel verschillende soorten hout zijn. Abachi, Lindehout, zelfs bamboe of misschien toch imitatiehout (pvc)? Welke kies je dan? In dit blog vertellen we je meer over de verschillende soorten hout en houten lamellen zodat jij straks de juiste keuze maakt!

Houten jaloezieen van lindenhout

Om het makkelijk te houden, zijn er drie verschillende soorten hout. Je hebt lindenhout, Abachi hout en bamboe. Elk type hout heeft weer andere voordelen. Lindenhout is een zachte houtsoort, waardoor het makkelijk te bewerken is. Doordat het zo bewerkelijk is, zijn de productiekosten voor jaloezieën van lindenhout laag. Zo betaal jij nooit te veel voor nieuwe houten jaloezieën.

Omdat lindenhout geen zichtbare houtnerf heeft, is het erg strak en modern. Daardoor is het ook makkelijk om dit type hout te verven of spuiten. Houten jaloezieën op maat die je veel tegenkomt in woonwinkels en in webshops zijn 9 van de 10 keer gemaakt van lindenhout.

Houten jaloezieën van Abachi hout

Daarnaast heb je ook nog Abachi hout. Abachi hout is een Afrikaans loofhout dat veel gebruikt wordt in sauna’s omdat het veel vocht kan opnemen, koel aanvoelt en daarnaast licht van gewicht is. Abachi is direct te herkennen aan de mooie structuur in de lamellen. De houtnerf geeft een jaloezie karakter en geeft een mooi contrast in je woning. En doordat het vocht op kan nemen, is dit type hout perfect voor de badkamer of keuken. Zo geef je je badkamer een echte sauna-look en oogt ook je keuken nog professioneler.

Houten jaloezieën van bamboe

Last, but not least: bamboe jaloezieën! Bij bamboe denken we vaak aan de lange plant die door panda’s gegeten wordt. Maar van datzelfde bamboe kunnen ook lamellen gemaakt worden! Bamboe is van zichzelf een dun materiaal, waardoor de lamellen van een bamboe jaloezie dunner zijn dan jaloezieën van Abachi of lindenhout. In je woning zorgt het dus voor een rustigere uitstraling. Bamboe jaloezieën herken je, naast de dunnere lamellen, ook aan de mooie houtnerf. Net als bij Abachi hout is bamboe hout ‘echt’ hout, waardoor geen enkele lamel hetzelfde is. Dat geeft een unieke uitstraling binnen je interieur en zorgt voor een speels karakter en een moderne look. 

Heb je al een keuze kunnen maken tussen deze drie toffe houtsoorten of blijft het nog lastig? Bij veel webshops kan je gewoon gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen, zodat je op je gemak de verschillende stoffen of typen hout van dichtbij kan bekijken. Dat maakt het kiezen van de juiste houten jaloezieën nog een stuk makkelijker! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button