Overig

Zo regel je het beste personeelsfeest, 5 handige tips

Personeelsfeesten zijn er in alle soorten en maten. Duidelijk is dat het een goede boost geeft voor het personeel en het de kansen biedt om een betere relatie op te bouwen met je collega’s. Ze zijn er alleen in alle soorten en maten. Dat maakt het organiseren van een personeelsfeest best lastig. Daarom geeft De Paalkoepel in Groningen je in dit artikel 5 handige tips om het leukste personeelsuitje te organiseren!

1. Zorg ervoor dat iedereen kan

Een personeelsuitje plan je het liefst ver vooruit. Helemaal met collega’s die kleine kinderen hebben is dit verstandig. Het is namelijk best vervelend om constant de mooie verhalen aan te horen die je zelf niet hebt kunnen meemaken. Een datumprikker versturen voor maanden in het vooruit is hiervoor een handige tip. Vergeet ook de nieuwe collega’s niet.

2. Doe eens een keer iets anders

Veel personeelsfeesten lijken op elkaar. Een borrel in een lokale kroeg met een paar hapjes op tafel. Dat is leuk voor de vrijdagmiddag, maar de echt legendarische feesten hebben iets meer voeten in de aarde. Een diner op een unieke locatie, het varen in een boot of een uitstapje naar de andere kant van het land (Groningen?) maken het uitje extra uniek.

3. Hou rekening met de wensen van je personeel / collega’s

Een personeelsfeest organiseren vraagt om veel planning. Sommige mensen eten geen vlees, anderen drinken geen alcohol en enkele collega’s hebben misschien een allergie. Door bij je datumprikker een duidelijke vragenlijst te voegen voorkom je dat mensen zich buitengesloten voelen op de heugelijke dag.

4. Maak het jezelf niet te moeilijk

Een unieke locatie vinden is één ding. Het bereiken van deze locatie is vaak een stuk lastiger. Je kunt denken aan het huren van bussen, maar echt handig is dit niet. Beter is het om bij je keuze voor de gelegenheid rekening te houden met parkeerplekken. Veel collega’s zullen toch met de auto of de fiets komen, maar ze moeten het natuurlijk wel makkelijk en dichtbij kwijt kunnen.

5. Maak een duidelijk kostenplaatje vooraf

Er zijn talloze leuke opties om uit te kiezen om het personeelsfeest onvergetelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk buffet, een barbecue op een unieke locatie, lekker grillen of een activiteit zoals een bootje huren. Hieraan zit natuurlijk altijd een kostenplaatje verbonden. Regel dit van tevoren met je baas of commissie zodat je eenvoudiger kunt kiezen.

Het organiseren van een uitje is erg leuk, maar je moet hiervoor wel uit het juiste hout gesneden zijn. Hoe meer collega’s je hebt, hoe lastiger het is. Toch kunnen veel bedrijven je hierbij helpen. Wees daarom niet bang om contact op te nemen met locaties. Ze hebben al duizenden feesten georganiseerd en weten daarom precies waar je rekening mee moet houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button