Overig

Hoe maak je het leven van pakketbezorgers aangenamer?

Ben je ook zo iemand die veel online koopt en laat bezorgen? Dat is waar onze economie fors naartoe aan het bewegen is, wat betekent dat er ook veel werk is voor pakketbezorgers. Op papier is dat geen ingewikkeld beroep, maar in de praktijk is het hard werken. Ze moeten heel veel bezorgen op één dag, en dat wat ze niet bezorgd krijgen, moet vervolgens ook nog naar een pakketpunt. Als ze nog een beetje op tijd thuis willen kunnen zijn, moeten ze hard doorwerken, en dat zorgt voor stressvolle dagen. Wat kun jij doen om het leven van pakketbezorgers wat aangenamer te maken?

Thuis zijn

Wil je een pakketbezorger echt een dienst bewijzen, wees dan thuis wanneer jouw bestelling bezorgd wordt. Voor pakketbezorgers is het hoogst irritant als mensen wel dingen bestellen, maar vervolgens niet thuis zijn als het bezorgd wordt. Als hij of zij jouw pakketje niet kan bezorgen, betekent dit namelijk extra werk, en men heeft het al druk zat. Dat is natuurlijk lastig, want je kunt niet dag in, dag uit thuis zijn. Dat geldt voor veel mensen. Dat aspect van de online-economie is helaas nog niet echt goed ingericht. Maar als je de kans hebt om thuis te zijn voor de bezorging van je pakketje, dan doe je daar de bezorger een groot plezier mee.

Pakketbrievenbus

Bestel je vaak dingen online, maar ben je ook vaak niet thuis om je pakketje aan te nemen? Overweeg dan om te investeren in een pakketbrievenbus voor je huis. Dat is een grote brievenbus die je bijvoorbeeld kunt integreren in je gevel waar pakketjes tot een bepaald formaat én gewone post veilig en waterdicht in afgeleverd kunnen worden. Ze bestaan uit een vak bovenaan dat door de bezorger geopend kan worden om de post in te doen. Bij het sluiten van het vak, zakt de post naar beneden in de pakketkluis, die je enkel met een sleutel kunt openen.

Hoe maak je het leven van pakketbezorgers aangenamer?

Vriendelijk en dankbaar zijn

Pakketbezorgers leveren een service aan heel veel mensen op een dag. Daar worden ze natuurlijk voor betaald, maar ontvangers zijn wel zo ongeveer de enige mensen die een pakketbezorger ziet op een dag. Het is fijn als die mensen dan zich vriendelijk en dankbaar gedragen naar jou als bezorger toe, want geeft voldoening in je werk. Die kleine bijdrage kun jij leveren door vriendelijk en dankbaar te zijn als de pakketbezorger je jouw pakketje overhandigt.

Bied je toilet aan

Pakketbezorgers hebben geen kantoor. Vaak eten en drinken ze tijdens het rijden in de auto, deels ook vanwege de haast die ze vaak hebben. Veel mogelijkheden om naar het toilet te gaan zijn er niet voor ze. Daarom is het een mooi gebaar om je toilet aan te bieden, zodat men opgelucht weer verder kan werken. Veel bezorgers zijn immers niet zo brutaal dat ze daar zelf om zullen vragen.

Denk dus zeker ook aan een ander die zich de benen onder het lijf vandaan loopt om zijn of haar werk te kunnen doen en onder andere jouw pakketje te bezorgen. Jij wilt zelf immers ook op een fijne manier kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button