Overig

Zo regelt u echt leuke kerstpakketten voor uw personeel dit jaar

Ieder jaar neemt u zichzelf voor om leuke kerstpakketten voor uw personeel te kopen om ze te laten zien hoeveel u ze waardeert. Maar wat de één leuk vindt, is slaat voor iemand anders de plank misschien wel helemaal mis. Elk jaar probeert u weer iedereen tevreden te stellen, maar er zijn altijd werknemers die kritiek durven te leveren. En als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het in het bespreken van de kwaliteit van het kerstpakket. Het is dus erg moeilijk om leuke kerstpakketten uit te kiezen die iedereen tevreden stellen. Tenzij u de onderstaande tips toepast.

  • Leuke kerstpakketten verwijzen ergens naar

Omdat u in het verleden voornamelijk naar de persoonlijke smaak van uw personeel keek, is het logisch dat uw leuke kerstpakketten van voorheen niet bij iedereen in de smaak vielen. Net als dat u niet voor iedereen hetzelfde verjaardagscadeautje zou kopen, wordt ook niet ieder kerstpakket op dezelfde manier ontvangen. In plaats van naar de smaak van uw personeel te kijken, is het dus zaak om een andere twist aan uw leuke kerstpakketten te geven. Verwijs naar een prestatie die uw personeel geleverd of een klant die is binnengehaald. Is dit bijvoorbeeld een Italiaanse restaurantketen, dan geeft u ze een pakket met een Italiaans thema. Heeft u uw duurzaamheidsdoelstellingen gehaald dit jaar, dan kiest u een ecologisch, milieuvriendelijk of Fairtrade pakket uit.

  • Stel zelf het kerstpakket samen

Uw personeel leest aan het kerstpakket dat u hen geeft af hoeveel u hen waardeert en aan de hand daarvan leveren ze wel of niet kritiek. Kiest u een standaard kerstpakket uit waar u duidelijk weinig tijd aan heeft besteed, dan is het logisch dat ze hier over twijfelen. Kies daarom een winkel uit waarbij u het kerstpakket zelf samen kunt stellen. U geeft uw personeel dan leuke kerstpakketten die ook persoonlijk zijn. Neem een aantal belangrijke professionele gebeurtenissen van dat jaar en refereer hier met de producten in het pakket naar. Ook al zal niet iedereen deze producten nodig hebben, ze zullen uw eigen leuke kerstpakketten veel meer waarderen omdat u er duidelijk moeite in heeft gestoken.

  • Gebruik een goed doel

Als laatste is dit hét moment om ook aan uw personeel te laten zien hoe goed ze het eigenlijk hebben. Koppel een goed doel aan uw leuke kerstpakketten en laat uw personeel meehelpen om dit doel te steunen. Veel bedrijven sponsoren hun eigen goede doel, zoals een regionaal dierenasiel, en dit is hét moment om hen erbij te betrekken. Dat kan op verschillende manieren. Eén manier is om uw personeel te vragen een product uit het kerstpakket af te staan en aan het goede doel te schenken. 

Het beste kerstpakket voor uw personeel

Leuke kerstpakketten zijn dus niet alleen inhoudelijk goed, maar ze geven ook een boodschap af. U vertelt ermee hoeveel het bedrijf de inzet van het afgelopen jaar heeft gewaardeerd en waarom. Door een goed doel uit te kiezen geeft u uw personeel het bericht af aan de mede mens (of dier) te denken. En dat is waar het met kerst uiteindelijk allemaal om draait.

Gerelateerde artikelen

Back to top button