Huis

Zo richt je je woonkamer klassiek en sfeervol in

Als je houdt van een klassieke inrichting van de woonkamer dan hoort er eigenlijk ook een mooie haard in het interieur, ook al is de woning voorzien van centrale verwarming. Dat kun je realiseren met een bio ethanol haard. Deze haarden zijn in tientallen uitvoeringen leverbaar. Je kunt kiezen voor een mooi inbouw model of een haard die los wordt geplaatst. Het grote voordeel is dat je voor een bio ethanol haard geen rookkanaal nodig hebt zoals voor een traditionele open haard. Als jouw huis geen schoorsteen heeft of deze is niet bruikbaar kun je op die manier toch sfeer creëren. 

Geeft een bio ethanol kachel warmte?

Een bio ethanol kachel geeft warmte, maar je kunt er geen grote ruimte mee verwarmen. De opbrengst is 2 tot 4 kWh, dit is te vergelijken met de warmte van een kleine elektrische kachel. De bio ethanol haard kan echter wel prima dienen als ondersteuning van bijvoorbeeld een elektrische warmtepomp als deze de woning niet goed kan verwarmen tijdens koude winters. 

Is een bio ethanol kachel ook geschikt voor buiten?

Je kunt een bio ethanol kachel ook gebruiken om je terras te verwarmen. Als je liever geen vuurkorf gebruikt vanwege de risico’s met open vuur is dit een prima alternatief. Het is ook een schone manier van stoken. Een vuurkorf kan rook- en stankoverlast geven, niet alleen voor jou maar ook voor je buren. Bio ethanol is een schone brandstof die geen overlast veroorzaakt maar die er wel voor zorgt dat het lekker warm is op je terras of balkon zodat je onbezorgd van lange avonden buiten kunt genieten. 

Maak je woonkamer gezellig met een fraaie haard

Steeds meer mensen missen de gezelligheid van een kachel in huis. Natuurlijk is centrale verwarming comfortabel, maar gezellig is het natuurlijk niet. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een ‘ouderwetse’ kachel in de woonkamer. Als je geen zin hebt om een open haard te stoken dan is een bio ethanol kachel een prima alternatief. Je hoeft niet op te letten of het vuur in de kachel nog wel brandt of dat het juist goed is uitgedoofd voordat je van huis gaat of gaat slapen. Er is geen risico op een schoorsteenbrand, want die gebruikt deze kachel immers niet. Je hoeft je schoorsteen dus ook niet te laten vegen, zoals dat wel nodig is als je een houtkachel stookt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button