Huis

Zo richt je jouw droombadkamer in

Droom jij ook wel eens weg bij de gedachte van een mooie en suite badkamer, met een groot ligbad en een dubbele wastafel? Of raak je na een hotelbezoekje vaak helemaal geïnspireerd door de stijlvolle inrichting van de badkamers? Of je nu in een groot of klein huis woont, met een grote of kleine ruimte voor de badkamer, het is in ieder huis mogelijk om je droombadkamer te realiseren.

Maak een moodboard

Laat je creativiteit de vrije loop en ga online of in magazines op zoek naar de mooiste badkamer inspiratie. Verzamel opvallende plaatjes die jou aanspreken en maak hiervan een moodboard. Door alles samen te voegen en bij elkaar te zien, zul je al snel merken dat je uitkomt op een selectie in dezelfde sfeer en je kan daar dus echt een patroon in herkennen. Zo komt jouw persoonlijke voorkeur en stijl steeds meer tot leven. En doordat je het in beeld brengt, is het makkelijker te realiseren.

Bepaal de stijl

Aan de hand van het moodboard kun je zien welke stijl en sfeer er bij jou past en wat je mooi vindt. Werk dit verder uit door op zoek te gaan naar alle mogelijkheden in die specifieke stijl. Merk je bijvoorbeeld dat je heel veel grijze en zwarte kleuren op jouw moodboard hebt staan, dan kan het zomaar zijn dat een badkamer in een industriële stijl jou het beste past.

Meubels en sanitair 

Wees kritisch bij het uitzoeken van de meubels. Welke vind jij mooi en passen bij jouw stijl? En bij een droombadkamer hoort natuurlijk ook een fijne indeling, die helemaal op jouw wensen in aangepast. Dus denk goed na over jouw behoeftes en wensen en kies aan de hand daarvan de meubels uit. Zo kun je bijvoorbeeld voor een dubbele wastafel kiezen of voor een ladekastje waarin je jouw toiletspullen allemaal goed kan organiseren. Heeft jouw droombadkamer een ligbad? Ga ervoor! 

Kies de beste accessoires uit!

Mooie ronde spiegels boven de wastafels, een strak handdoekenrek, stijlvolle verlichting, maar ook tropische planten en fijne geurkaarsen op een luxe badrekje van hout of bamboe. Het kan en mag allemaal in jouw droombadkamer! En deze accessoires zijn in verschillende prijzen verkrijgbaar, dus geschikt voor ieder budget. Met de juiste accessoires kun je jouw droombadkamer stijlvol aankleden.

Durf vooral te dromen en laat je inspireren. En wie weet sta jij binnenkort wel je tanden te poetsen in jouw ultieme droombadkamer. Veel succes!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button