Overig

Zo tover je een kantoor om tot een sfeervolle werkplek

Het is inmiddels meermaals bewezen dat een prettige werkomgeving bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Met een kantoorruimte die bestaat uit witte muren, systeemplafonds, rechthoekige kunststof bureaus en stugge kantoorstoelen ga je dat waarschijnlijk niet bereiken. Je ziet daarom dat steeds meer bedrijven het interieur onder handen nemen zodat het een warme plek wordt waar zowel de werknemer als de klant zich thuis voelt. Bedrijven stappen steeds vaker af van traditionele meubels, maar kiezen steeds vaker voor sfeermakers die ook in een normaal woonhuis zouden passen. Denk bijvoorbeeld aan een deens ovale tafel, een prachtige minimalistische tafel die het gevoel van thuiskomen extra benadrukt. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer meubels en woonaccessoires die het kantoor als thuis laten voelen. Benieuwd naar een paar voorbeelden?

Kleine gebaren, groot effect

Met een kantoorbaan werk je waarschijnlijk het grootste deel van de week op één plek. Het is daarom belangrijk dat je je op je gemak voelt op die plek en dat je geïnspireerd wordt door de omgeving. Wat daaraan kan bijdragen zijn bijvoorbeeld planten, ergonomisch meubilair, genoeg daglicht, sfeervolle aankleding zoals een vloerkleed of warme lampen en vermaak zoals een schommel of tafelvoetbaltafel. Je hoeft dus niet per se het hele kantoor om te gooien om je werknemers een goede balans tussen werken en ontspannen te bieden en zo de focus te bewaren. Het zijn vaak kleine gebaren die zorgen voor een groot effect. 

Warm mangohout

Ook meubels kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van een kantoorpand. Zo pakt een kunststof eettafel bijvoorbeeld vaak heel anders uit dan een houten tafel. Hout heeft van zichzelf een warme uitstraling en geeft karakter aan een ruimte door de unieke nerftekeningen en kenmerkende knoesten. Geen meubel van hout is hetzelfde en juist dat zorgt voor een unieke look op kantoor. Neem bijvoorbeeld een eettafel van Mangohoutonline, gemaakt van warm mangohout in combinatie met stoere stalen poten. Zo’n tafel brengt zonder verder veel nodig te hebben in één keer veel sfeer, zonder daarbij in te leveren op praktisch gebruik. Met een paar nieuwe meubels tover je jouw kantoor al om tot een warme en uitnodigende plek. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button