Tuin

Zo zorg je ervoor dat je tuinmeubelen mooi blijven, ook in de lente

Yes! De lente is begonnen en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van het buitenleven. Maar voordat je je tuinmeubelen tevoorschijn haalt, is het belangrijk om te weten hoe je deze mooi kunt houden. Door je tuinmeubelen goed te onderhouden en te beschermen, kun je er jarenlang plezier van hebben. In dit artikel delen we een aantal handige tips waarmee je je tuinmeubelen mooi kunt houden, ook in de lente. Laten we beginnen! 

Bescherm je meubels 

Regen, wind en zon kunnen allemaal schade toebrengen aan je tuinmeubelen. Het is daarom belangrijk om ze goed te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Een eenvoudige manier om dit te doen is door ze af te dekken met een hoes. Er zijn speciale hoezen verkrijgbaar voor tuinmeubelen via bijvoorbeeld een Tuinmeubelhoesshop, die je meubelen beschermen tegen regen en vuil. Zorg er wel voor dat de hoes goed past en goed vastzit, anders kan hij wegwaaien tijdens een windvlaag. Dat zou zonde zijn! 

Maak je tuinmeubelen regelmatig schoon

Zelfs als je je tuinmeubelen goed beschermt tegen de weersomstandigheden, kan vuil en stof zich nog steeds ophopen. Het is daarom belangrijk om je meubelen regelmatig schoon te maken. Dit kun je doen met een zachte borstel en wat lauw water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, want die kunnen het materiaal beschadigen. Let er ook op dat je het meubelstuk goed droogt na het schoonmaken, anders kan er schimmel ontstaan.

Berg je tuinmeubelen op als je ze niet gebruikt

Als je je tuinmeubelen een tijdje niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een lange vakantie, is het verstandig om ze op te bergen. Zo blijven ze mooi en beschermd. Dit kun je doen in een schuur of garage, maar als je daar geen ruimte voor hebt, kun je de meubelen ook opstapelen en afdekken met een goede hoes. Zet ze niet op een vochtige plek, want dan kunnen ze gaan roesten!

Als je deze tips opvolgt, blijven je tuinmeubelen mooi en gaan ze langer mee. Vergeet ook niet om ze af en toe te controleren op beschadigingen, zoals roest of loszittende schroeven. Kleine reparaties kun je vaak zelf uitvoeren, maar als er grote problemen zijn, kun je beter een specialist inschakelen. Zo kun je blijven genieten van je mooie tuinmeubelen, ook als het weer wat minder is. We wensen je een fantastische lente toe, met comfort van je tuinmeubelen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button