HuisTuin

Zonwering mogelijkheden voor de zomer van 2021!

Story Highlights
  • Knikarmscherm is vrijwel horizontaal af te stellen
  • Rolluiken als pantser voor de ramen
  • Richt een feestelijke zomertuin in

Er zijn een aantal zaken belangrijk als je straks in de zomermaanden optimaal van de zomer wilt genieten. Genieten betekent ook een koel huis. Daarvoor zijn er verschillende opties wat betreft zonwering beschikbaar. Met de juiste zonwering houd je het koel in huis en slaap je bovendien beter als het buiten erg warm is. Vaak blijft de hitte in het huis hangen en daardoor vat je maar moeilijk de slaap.

Knikarmschermen, screens, markiezen of toch rolluiken?

Keuze genoeg in elk geval. Wat dacht je van bijvoorbeeld knikarmschermen, screens, markiezen, rolluiken, valschermen en horren. Een knikarmscherm kan je heel veel bieden. Je bent altijd op de juiste wijze beschermd tegen de zon. Dergelijke schermen worden ook wel terrasschermen genoemd. Deze schermen houden niet alleen de zon uit het huis, ze kunnen ook het onderliggende terras van schaduw te voorzien. De schermen zijn zeer robuust en voordeel is dat de knikarmen zo goed als horizontaal afgesteld kunnen worden. Onder het scherm is vrije doorloop. Knikarmschermen zijn perfect achter de woning, boven het terras.

Rolluiken als een soort van pantser voor je ramen

De knikarmschermen heb je als een open systeem, semi-cassette systeem en een cassette systeem. Je hebt de schermen eveneens met een handbediening, elektrische bediening terwijl er ook uitvoeringen zijn met een afstandsbediening. Met rolluiken kies je voor de beste zonwering. Maar de rolluiken bieden meer. Het is gekende bescherming tegen inkijk terwijl ook inbrekers niets van rolluiken moeten hebben. Rolluiken vormen een soort van pantser. Omdat er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen rolluik en glas ben je uitstekend beschermd tegen warmte, kou, licht en ook geluid.

Maak een zomertuin om een feestje in te vieren

Als je de zonwering eenmaal in orde hebt, ga je aan de slag met de zomertuin. In een gezellige tuin waarin je volop wilt genieten kan en mag een partytent niet ontbreken. Als je een partytent van drie bij drie koopt, heb je een partytent die plaats kan bieden aan vijftien mensen. Kies om het strandgevoel in je tuin te creëren voor zand, kiezels en vlonders en vergeet zeker de tuinverlichting niet. Geef je tuin een romantisch tintje met warmere verlichting. Een gezellige zomertuin is een goed onderhouden tuin. Haal dus dode bloemen en onkruid weg en richt je tuin verder in met zaken als bamboe, kussens, plaids en kaarsen. Zo realiseer je een geweldige zomertuin, een tuin die zich perfect leent voor een heerlijk zomers feestje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button