Tuin

Trend: Polyester plantenbakken

Story Highlights
  • Plantenbakken: prachtige aankleding van de tuin
  • Ontwerp zelf je plantenbak
  • Zorg dat je de plantenbakken goed onderhoud

Als de lente aanbreekt wil iedereen zijn tuin weer klaarmaken voor het mooie weer. Het onkruid weghalen, de tuinset schoonmaken en de tegels schoonspuiten. Wanneer alles weer schoon en netjes is in de tuin, is het tijd om alles leuk aan te kleden.

Tuin aankleding

Bijna elke tuin heeft wel iets van meubels staan of het nou een loungeset is of een tafelset. Het leuke aan tuinmeubels is dat je ze leuk kan aankleden met kussentjes en overige accessoires. Plantenbakken is ook zeker iets wat niet mag ontbreken in je tuin, op dit moment zijn de meest verkochte plantenbakken de Enjoyplanters polyester plantenbakken. Deze plantenbakken zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden. De binnenkant is voorzien van EPS-isomateriaal, waardoor je ze het hele jaar door kan gebruiken. Ze zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. De plantenbakken zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit en antraciet-zwart, maar ook in betonlook. Hierdoor hebben ze een moderne uitstraling en passen bij elke stijl huis. Je hebt vrijstaande plantenbakken, maar ook die je zelf kan ontwerpen.

Zelf ontwerpen van plantenbakken

Als je geen vrijstaande plantenbakken wil, maar ze zelf wil ontwerpen, dan is het Enjoyplanters modulair plantenbak systeem misschien wel iets voor jou. Dit systeem heeft niet alleen een moderne uitstraling, maar is ook volledig naar wens te ontwerpen. Je hebt een keuze uit diverse hoekstukken en rechte stukken. De vorm kan je helemaal zelf ontwerpen aan de hand van de diverse stukken die verkrijgbaar zijn, alleen de hoogte die staat wel vast. Het modulaire plantenbak systeem is in twee hoogtes verkrijgbaar, dat is in 40 cm of 80 cm, daarvan moet je 5 cm ingraven bij het installeren van de plantenbakken. Dit plantenbak systeem is niet voor binnenshuis en echt alleen voor buiten in de tuin.

Onderhoud van polyester plantenbakken

De polyester plantenbakken nemen geen vocht of water op en zijn aan de binnenkant voorzien van het EPS-isomateriaal, hierdoor kan je ze altijd buiten laten staan ook in de winter. Ze kunnen niet kapot vriezen, maar wel vies worden door vuil van buitenaf. Juist hierdoor moeten ze wel goed worden onderhouden tegen vuil van buitenaf. Speciaal daarvoor bestaat de recovery set van enjoyplanters. De set bestaat uit een coating en een cleanser, met de cleanser maak je ze schoon en de coating zorgt ervoor dat nieuw vuil zich moeilijk kan hechten aan de plantenbak. Hierdoor blijven jouw plantenbakken het hele jaar door een zo goed als nieuw uitstraling hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button