Tuin

3 Populaire planten voor jouw tuin

Welkom bij deze blog. In deze blog ga ik je meer vertellen over de populairste planten van 2020. Per plant zet ik de belangrijkste voordelen op een rij en de kenmerken waarom ze populair zijn. Alles dat ik in deze blog noem is puur gebaseerd op mijn eigen ervaring als plantenliefhebber. De leestijd is ongeveer 5 minuten.

Heesters

Populaire heesters voor het seizoen van 2020 zijn vooral de gevestigde namen. De coniferen en taxus hagen blijven erg populair. Coniferen zijn blijvend populair omdat ze er in allerlei maten, kleuren en vormen zijn. Ook zijn coniferen bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor ze erg lang mee gaan. Als ik coniferen online zou gaan kopen, zou ik erop letten dat ze van goede kwaliteit zijn. Aan te raden is om toch even langs de kwekerij te gaan waar je van plan bent deze prachtige heester op te halen.

Taxushagen blijven ook erg populair. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt als erfafscheiding en ze zijn gemakkelijk te snoeien. Even een paar uurtjes de handen uit de mouwen steken en je heg ziet er weer prachtig uit. Taxushagen zijn vaak ook relatief goedkoop vergeleken met andere haagplanten.

Siergrassen

Er zijn erg veel siergrassen waar je uit kunt kiezen. Siergrassen zijn bodembedekkers die vaak voor of achter hogere planten, bloemen of struiken komen te staan. Het zijn vaak laaghangende planten die een grote oppervlakte gemakkelijk bedekken. Binnen de siergrassen zijn er tal van soorten. Leliegras, pampasgras en lampenpoetsersgras zijn erg populair.

Populaire bomen

Bomen zorgen voor hoogte en diepte in je tuin. Om bomen te planten heb je relatief veel ruimte nodig, dus dat is niet voor iedereen geschikt. Toch zijn een aantal boomsoorten nog altijd erg populair. Vooral de wilg en de laurierboom zijn erg populair. De laurier blijft het hele jaar door groen, waardoor je de inkijk het hele jaar kunt beperken. Aan te raden is om je laurier aan te schaffen in een bomen webshop. Er zijn tegenwoordig veel webshops die online bomen verkopen. De wilg is wel vooral een voorjaarsbloeier, dus in de koude wintermaanden heb je wat minder beschutting dan met een laurier.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan het lezen van deze blog. Lees verder op deze website om nog meer interessante blogs over tuin en wonen te lezen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button