Travel

Oktoberfest 2020 bezoeken: vijf handige tips!

Het duurt nog een aantal maanden voordat het Oktoberfest 2020 in München van start gaat. Echter kan je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding aan je trip naar het Oktoberfest in München. Het Oktoberfest is een geweldige ervaring die je echt eens meegemaakt moet hebben. Verwacht naast (heel veel) bier ook veel gezellige mensen, heerlijke lokale gerechten en een mooie stad.

Wil je in 2020 het Oktoberfest in München bezoeken? Wij geven in dit artikel vijf handige tips voor je bezoek!

Tip 1. Draag traditionele kleding

Als je naar het Oktoberfest in München gaat dan mag traditionele kleding echt niet ontbreken. Het leuke is dat locals het ook echt waarderen als je naar het feest komt in echte lederhosen of een dirndl. Mannen dragen tijdens het Oktoberfest een lederhose en vrouwen een dirndl. Het beste kan je een echte lederhosen kopen die jarenlang meegaat bij LederhosenWinkel.nl. Zij hebben lederhosen van absolute topkwaliteit.

Tip 2. Boek vroegtijdig een accommodatie

Jaarlijks trekt het Oktoberfest miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld. Het is dan ook verstandig om ruim op tijd op zoek te  gaan naar een geschikte accommodatie in de stad. Hotels, pensions, campings en appartementen in München zijn snel volgeboekt tijdens het Oktoberfest. Je kan dan ook niet vroeg genoeg een accommodatie boeken.

Tip 3. Ga doordeweeks

Hou je niet van feesten in enorme drukte? Dan kan je het beste de drukte tijdens het Oktoberfest mijden door doordeweeks naar München af te reize. In de weekenden is het namelijk erg druk.

Tip 4. Oktoberfest muziek

Tijdens het Oktoberfest zijn er natuurlijk alleen maar Duitse meezingers als muziek te horen. Je kent de meeste al naar 1 of 2 keer horen op het Oktoberfest zelf, maar het is ook leuk om voordat je naar München vertrekt af en toe Oktoberfest muziek te luisteren ter voorbereiding.

Tip 5. Eet voldoende

Op het Oktoberfest wordt speciaal bier geschonken. Dit bier wordt niet alleen geschonken in liter pullen, maar is ook nog eens extra sterk. Het is daarom belangrijk om tussen het feesten door goed te eten. Op het Oktoberfest terrein vind je genoeg kraampjes met heerlijke traditionele gerechten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button