Top 5

5 tips voor het inrichten van je badkamer

Badkamer verbouwen? Dan kan het inrichten van je badkamer een moeilijke opgave zijn. Bij het inrichten van je badkamer heb je enorm veel keuzes. Het is daarom belangrijk om goed voor ogen te hebben wat voor inrichting je ongeveer wilt. Hieronder geven wij 5 handige tips om je te helpen met de inrichting van je badkamer. Lees dus snel verder!

Tip 1. Less is more

Deze bekende uitspraak geldt ook zeker bij een badkamer inrichten. Een badkamer is over het algemeen een vrij kleine ruimte, waardoor te veel elementen in deze ruimte al snel ervoor zorgen dat de ruimte rommelig oogt. Je wilt juist een badkamer creëren waar je kunt ontspannen. Hoe minder, hoe rustiger de badkamer oogt. Less is more is dan ook onze beste tip bij het inrichten van een (kleine) badkamer.

Tip 2. Lichte en neutrale kleuren

Een van de belangrijkste elementen in de badkamer is de kleur. De kleur bepaald voor een groot deel de uitstraling van de badkamer, maar heeft vooral ook grote invloed op hoe groot de badkamer oogt. Met lichte kleuren creëer je een ruimtelijk effect. Zo oogt je badkamer groter. Het andere voordeel van deze kleuren is dat je ze minder snel zat wordt.

Tip 3. Kies voor infrarood panelen

Infrarood panelen op de badkamer zijn erg populair. Deze panelen stralen warmte af naar objecten. De warmte op je badkamer voelt dan ook als de eerste zonnestralen in het voorjaar. Een ander voordeel van infrarood panelen is dat de badkamer niet de hele dag verwarmd wordt. De badkamer gebruik je vaak enkel in de ochtend en avond, waarom zou je dan de hele dag deze ruimte verwarmen? Infrarood verwarming zorgt ervoor dat je binnen een mum van tijd stralingswarmte op je badkamer hebt. Zo verwarm je enkel de ruimte als er gebruik gemaakt wordt van de badkamer. Bekijk hier meer badkamer verwarming.

Tip 4. Sfeervolle verlichting

In de badkamer is het belangrijk om voldoende verlichting te hebben. De verlichting in een ruimte bepaald voor een groot deel ook de sfeer. Zorg voor sfeervolle verlichting op de badkamer. Ook is daglicht in de ruimte een aanrader!

Tip 5. Kies voor zwevende badkamermeubels

Tegenwoordig zijn zwevende badkamermeubels die je op de muur monteert enorm populair. Deze meubels voor de badkamer staan los van de vloer, waardoor ze optisch veel minder ruimte in beslag nemen. Zeker bij een kleine badkamer een aanrader!

Gerelateerde artikelen

Back to top button