Huis

3 redenen om je gewone stofzuiger de deur uit te doen

Story Highlights
  • De irritaties over een reguliere stofzuiger
  • Wat een gedoe met slang en stekker
  • Kies voor een robot stofzuiger

Stofzuigen is een noodzakelijk kwaad. Niemand doet het voor z’n lol, maar het moet wel regelmatig gebeuren om in een schoon huis te kunnen blijven wonen. Eén voorname reden waarom veel mensen een hekel aan stofzuigen hebben, is omdat het van die ondingen zijn die je achter je aan moet slepen terwijl je huis vol obstakels zit. We bespreken drie redenen om je ‘gewone’ stofzuiger de deur uit te doen.

Slang en hondje

Hoe vaak ligt jouw stofzuiger op de rug omdat de draai die jij wilde maken blijkbaar te veel gevraagd was? Die ouderwetse stofzuigers die met een slang aan de stang vastzitten en je achter je aan moet trekken zijn wellicht een van de grootste ergernissen in het huishouden. Daar waar stofzuigen juist een handige manier is om snel van vuil af te komen, zorgt die constructie met het ‘hondje’ ervoor dat je voortdurend deurposten en tafelpoten ramt en het apparaat weer overeind moet zetten. Waarom zou je dat blijven doen als er ook stofzuigers zijn waarbij je eigenlijk alleen de stang en de voet verhoudt en verder niets achter je aan hoef te trekken? Je kunt gewoon online de Roborock H6 bestellen!

Stekker

Nog zo’n ergerniswekkende eigenschap van de gewone stofzuiger: hij moet in het stopcontact om te kunnen stofzuigen. Dat betekent dat je bereik op een bepaald punt ophoudt en je hem weer moet ontkoppelen om verder te kunnen vanaf een ander stopcontact. Stofzuigen zou veel sneller gaan als het apparaat op een oplaadbare accu zou werken, zodat je gewoon draadloos zo snel mogelijk je huis kunt schoonmaken. Gelukkig bestaan er dat soort stofzuiger. Waarom dan blijven klooien met die stroomdraad?

Zelf doen

In een wereld van domotica en smart homes, waarin je steeds minder zelf hoeft te doen, is het zelfs mogelijk om het stofzuigen uit te besteden aan een apparaat die het voor je doet. De robotstofzuiger was een aantal jaar geleden nog een enigszins belachelijke luxe. Inmiddels is er niets raars meer om het stofzuigen aan zo’n apparaat over te laten. Een robotstofzuiger kan zelf je huis ontdekken en op z’n gemakje de klus voor jouw klaren. Zonder je hem een sleutel van je huis hoeft te geven en er verplicht een gesprekje mee moet houden. Ideaal, toch?

Je mag het jezelf best een beetje makkelijker maken in het leven. Of dat nu stofzuigen zonder ‘hondje’ en stroomdraad is, of dat je het stofzuigen nu uitbesteedt aan een robot.

Gerelateerde artikelen

Back to top button