Huis

Je garage opknappen: hoe pak je het aan?

Story Highlights
  • Knap je garage eens op!
  • Stel vast wat het doel van de garage precies is
  • Kies voor een praktische indeling

Is de garage in je woning maar een rommeltje en is het tijd om de ruimte echt eens goed aan te pakken? Wat een mooi vooruitzicht! Je kunt namelijk pas echt goed gebruik gaan maken van de garage als het een overzichtelijke en praktisch ingedeelde ruimte is. We delen onze tips: zó kun je dat aanpakken.

De entree van de garage

We beginnen bij het begin: de entree naar de garage. Zit er nu nog een oude garagedeur in? Dan kun je eraan denken om deze te vervangen voor een nieuw en modern exemplaar. Dit vergroot het comfort van de garage al direct. In het uitgebreide aanbod bij BestelGaragedeur.nl vind je een geschikte garagedeur, passend bij je woning. Er zijn verschillende soorten deuren om uit te kiezen. Denk aan een sectionaaldeur, die is opgedeeld in verschillende secties en in een rechte lijn omhoog kan worden geduwd. Zo kies je voor goede isolatie en bespaar je ruimte.

Doel voor jouw garage

Is jouw garage een allegaartje van spullen en materialen? Je doet er goed aan om het doel voor de garage vast te stellen. Misschien wil je er wel gaan klussen. Of wellicht wil je de garage met name als opslagplek gebruiken, voor je auto en andere spullen. Er kunnen meerdere doelen naast elkaar bestaan, mits je er de ruimte voor hebt. Probeer in dat geval per onderdeel een bepaalde hoek in te richten, om overzicht te behouden.

Praktische en opgeruimde indeling

Het is belangrijk om de garage opgeruimd te houden. Een praktische indeling helpt hierbij. Zorg bijvoorbeeld voor een grote kast waar je gereedschap in kwijt kunt: zo hoeft er niets rond te slingeren. Plaats een werkbank in de hoek met wandplanken om dingen aan op te hangen, om ook die ruimte te benutten. Wijs een vaste hoek aan om je auto te parkeren, zodat de auto hier altijd kan staan.

Voldoende verlichting

Vaak is het vrij donker in een garage. Hoewel verlichting hier dan misschien niet zo’n grote rol speelt als in bijvoorbeeld de woonkamer, is het toch wel prettig als je er goed zicht hebt. Hang daarom een paar verschillende lampen op, bijvoorbeeld in elke hoek van de garage. Zeker als je er ook gaat klussen, is een felle lamp welkom! Zo kun je goed zien wat je aan het doen bent.

Genoeg opbergruimte

We noemden het hierboven al kort en willen het nogmaals benadrukken: genoeg opbergruimte is belangrijk in de garage. Als het er namelijk eenmaal rommelig begint te worden, neemt de onzorgvuldigheid alleen maar toe – voor je het weet staat de garage bomvol. Met kasten en bakken geef je alles een vaste plek: ga voor een overzichtelijke garage.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button