Health

3 tips voor een gezonde levensstijl

Story Highlights
  • Gezond leven is het volgen van een gezond dieet
  • Bewegen is erg gezond
  • Drink vooral water

Gezond blijven is een wens die we allemaal koesteren. Daar kun je voor bidden of heel hard op hopen, maar natuurlijk heb je daar zelf een flinke hand in. Het is immers aan jou om er een gezonde levensstijl op na te houden en op een verantwoorde manier met je lichaam om te gaan. Daarom geven we drie tips voor een gezonde levensstijl.

Elke dag een waterfles (met naam) bij je dragen

Het is goed om altijd een flesje met water bij je te dragen. Niet alleen omdat je dan altijd de dorst kan lessen, maar ook omdat het gezond is om de hele dag door water te drinken. Water helpt met afvallen, omdat je er een vol gevoel van krijgt en omdat je in de plaats van een iets minder gezonds drinkt. Zo wordt de vetvoorraad van je lichaam eerder aangesproken. Daarnaast is water ook belangrijk voor je cognitieve vaardigheden, omdat uitdroging je hersenfuncties doet verminderen. Verder hebben ook je nieren veel water nodig om de afvalstoffen uit je bloed te kunnen filteren. Water drinken in combinatie met het eten van vezelrijk voedsel zorgt daarnaast ook voor een goede stoelgang. Zorg daarom zeker dat je altijd je eigen waterfles bij je hebt. Je kunt bijvoorbeeld een waterfles met naam laten maken!

Bewegen, ook tijdens de lockdown

Het is een intikker, maar beweging is cruciaal voor een gezonde levensstijl. Niet alleen omdat het je lichaam soepel houdt, maar ook omdat je je voedselinname ook weer moet zien te verbranden. Aangezien we allemaal wel van lekker houden, moeten we er ook bij bewegen om lekker eten op een gezonde manier mogelijk te maken. Tijdens de lockdown moet je misschien wat creatiever zijn met hoe je aan je beweging komt, omdat de sportscholen dicht zitten en teamsport ook niet mogelijk is. Maar wandelen, hardlopen of fietsen is gratis en kun je gewoon vanaf je eigen voordeur doen. We noemden al dat waterflessen bedrukken met je eigen naam mogelijk was, neem dan ook je eigen persoonlijke waterfles mee tijdens het bewegen zodat je het langer vol kunt houden!

Gezond dieet

Bij een gezonde levensstijl, hoort ook een gezond dieet. Een gezond dieet is geen crashdieet, maar een levensstijl die je kunt volhouden ook nadat je de kilo’s die je eraf wilde hebben kwijt bent. Gevarieerd eten is daarbij belangrijk. Vergeet daarom bijvoorbeeld niet om ook regelmatig noten, zaden en peulvruchten te eten. Zo krijg je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen. Sluit geen voedingsmiddelen uit van je dieet, tenzij je er een allergie of intolerantie voor hebt. Ben je vegetariër of veganist, zorg dan dat je de voedingsstoffen die je mist in je dieet in de vorm van supplementen alsnog binnenkrijgt. Verder is het voor iedereen het beste om onbewerkt voedsel zonder toegevoegde ingrediënten te eten.

Voor veel mensen klinkt een gezonde levensstijl als iets strontvervelends dat het genot uit het leven zuigt. Dat zal in het begin misschien ook zo voelen, maar uiteindelijk ga je merken dat je je met een gezonde levensstijl eigenlijk veel beter voelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button