Health

Drie effectieve manieren om af te vallen anno 2021

Story Highlights
  • Veel mensen hebben overgewicht
  • Sporten is erg belangrijk
  • Trend: intermittent fasting

Bijna iedereen heeft wel eens nagedacht over afvallen. Of je hier nu actief of passief mee omgaat, de gedachte heeft in iedereen zijn of haar hoofd gezeten. Dit komt omdat je gewicht voor een groot deel bepaald hoe jij in je vel zit. Als je veel te zwaar bent, dan zul je hier namelijk iedere dag weer aan herinnert worden. Ditzelfde geldt overigens voor mensen met heftig ondergewicht. Het is daarom zaak om zo tevreden mogelijk te zijn met je eigen lichaamsgewicht. Omdat overgewicht veel meer voorkomt dan ondergewicht vertellen we je in deze blog meer over afvallen!

Sporten

Sporten blijft een van de meest effectieve manieren om gewicht kwijt te raken. Dit komt doordat je lichaam bij een dusdanige inspanning actief vet aan het verbranden is. Het vinden van motivatie om te sporten is echter voor veel mensen het grote probleem. Deze motivatie kun je zelf prikkelen door uitdaging in het sporten te houden. Dit doe je door bijvoorbeeld altijd met een vriendin of vriend te sporten, jezelf doelen voor ogen te stellen of door een strak trainingsschema te volgen.

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een trend binnen de dieetwereld die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Bij intermittent fasting spreek je met jezelf een dagdeel af waarin je wel en niet mag eten. De meeste mensen die aan intermittent fasting doen, doen dit volgens een 8:16 schema. Dit betekent dat er op de dag een 8 uur durend blok is waarin wel gegeten mag worden en een 16 uur durend blog waarin gevast wordt. Zo ben je dus wel 16 uur per dag aan het vasten en kan je lichaam in die 16 uur ontzettend veel vet verbranden.

Water

De rol van water in het afvalproces blijft een ondergewaardeerde. Dit komt omdat mensen het drinken van water vaak saai en niet-interessant vinden. Toch kan het drinken van veel water je goed helpen om snel gewicht kwijt te raken. In water zelf zitten namelijk geen calorieën, suikers en andere dikmakers. Toch vult water je tot op zekere hoogte wel. Door bijvoorbeeld voor iedere maaltijd een glas water te drinken zul je vanzelf minder eten. Ook verbrand je door de dag heen meer calorieën als je de dag begint met een halve liter water. Meer van dit soort tips & tricks rondom afvallen en gezondheid kun je lezen op de website van gohumannature. Hoe eerder je begint, hoe eerder je ook weer kunt genieten!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button