Health

3 tips voor een gezonder leven

Story Highlights
  • Houd je vooral aan de Schijf van Vijf
  • Eet gezond voor een gezonder leven
  • Beweeg zeer regelmatig!

Als je gezond wilt leven – en dat wil iedereen- is het vooral een kwestie van gezond of gezonder eten. Daarnaast rook je uiteraard niet en beperk je het gebruik van alcohol. Je beweegt voldoende en zorgt dat je voldoende momenten van ontspanning hebt. Door gezond te leven verklein je de kans op allerlei ziekten. Je blijft langer fit en een gezonde leefstijl is behalve goed voor je lichaam ook goed voor de geest. We geven je drie tips die garant staan voor een (veel) gezonder leven. Uiteindelijk zijn er veel meer tips. Noem onderstaande tips echter de gouden tips voor een gezonder leven.

Eet gezond, houd je aan de bekende Schijf van Vijf

Wil je gezond leven, dan is dat een kwestie van goed voor jezelf zorgen.  Je houdt je wat dat betreft bij voorkeur aan de Schijf van Vijf. Doe je dat, hoe kleiner de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en zelfs tegen kanker. Je moet er eveneens voor zorgen dat je wel alle voedingsstoffen tot je neemt, in elk geval die voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Blijf op gezond gewicht, over- en ondergewicht moet je zien te voorkomen

Wat ook belangrijk is om gezond te leven is om op een gezond gewicht te blijven of te komen. Ben je op gezond gewicht dan loop je beduidend minder gezondheidsrisico’s dan wanneer je te maken hebt met overgewicht en zeker ook ondergewicht. Zo loop je minder kans op aandoeningen als diabetes type 2 bijvoorbeeld, hart- en vaatziekten, klachten aan gewrichten en zelfs bepaalde vormen van kanker. Belangrijk dus om op gewicht te blijven. En dat hoeft niet ten koste te gaan van smaakvolle maaltijden overigens. Je kunt gewoon lekker blijven eten.

Beweeg voldoende, bij voorkeur twee keer per week

Voldoende bewegen is ook belangrijk als je een gezond leven wilt leiden. Bewegen betekent dat jij je fitter gaat voelen. Door voldoende te bewegen is de kans op overgewicht een stuk minder. Daardoor reduceer je opnieuw de kans op hart- en vaatziekten. Hoeveel je moet bewegen is afhankelijk van onder meer je leeftijd. Als we kijken naar een volwassene, dan is 150 minuten volwaardig tot matig bewegen per week- het liefst twee keer- al voldoende om te kunnen stellen dat je voldoende beweegt. Dan hoef je overigens helemaal geen topsport te bedrijven overigens. Wandelen, joggen en fietsen zijn activiteiten die aan de beweegnorm voldoen. Deze activiteiten versterken de spieren en de botten en zorgen voor een betere conditie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button