Huis

3 voordelen van elektrische zonwering

We kunnen een lange pagina vullen met tips, trucs en voordelen van elektrische zonwering. Maar eigenlijk vinden we dat je dit zelf moet ervaren. Toch begrijpen we heel goed dat je niet zomaar naar de webshop gaat om zonwering te bestellen. Je wilt eerst wel wat informatie lezen en een reden bedenken waarom je echt elektrische zonwering nodig hebt. Laten we de gulden middenweg nemen en alvast een begin maken met drie voordelen van elektrische zonwering. Zo wordt het snel duidelijk waarom dit de oplossing is voor jouw woning én voor jezelf!

1. Comfort als je thuis bent

Je zit rustig thuis op de bank, eventjes uit de zinderende zomerhitte in huis. Naarmate de stand van de zon draait zit je na een tijd in het licht. Moet je nu opstaan om de zonwering naar beneden te laten? Natuurlijk niet, je vraagt je Google Nest of Apple Siri om de zonwering te sluiten. Zonder op een knop te drukken of aan een koord te trekken dankzij je slimme assistent. Je kunt uiteraard ook een afstandsbediening gebruiken of een tijdschakelaar instellen, wat je zelf prettig vindt. Met elektrische zonwering kun je overal in huis en op veel manieren de licht én privacy in huis naar eigen voorkeur instellen.

2. Controle als je van huis bent

Toen je van huis ging was het bewolkt en nu begint de zon te schijnen. De woning warmt op en je meubels verschieten van kleur door de UV-straling. Wat ga je doen? Je pakt je smartphone, opent de TaHoma app en je sluit even de zonwering. Dat werkt thuis, op je werk, in de winkel en zelfs op vakantie aan de andere kant van de wereld met de zonwering van Somfy. Je kunt ook meldingen ontvangen als je slimme apparaten in huis hebt. Als je bijvoorbeeld een alarmsysteem hebt geïnstalleerd die een notificatie stuurt bij onraad. Je kunt hier de elektrische zonwering aan koppelen die je bij een melding automatisch laat sluiten. Naast een extra barrière tegen mogelijke indringers lijkt het alsof er altijd iemand in huis is.

3. Geen omkijken naar je huis

Je kunt werken om te leven of leven om te werken. Levensgenieters zullen voor de eerste optie kiezen, toch besteedt ook deze groep nog veel werk aan de woning. En dan hebben we het niet eens over klussen in huis maar heel eenvoudige zaken zoals de verlichting inschakelen, de thermostaat regelen of het toilet doortrekken. In winkels en openbare gebouwen hebben ze dit soort zaken vaak al geautomatiseerd, wat houdt je tegen om je eigen huis ook te automatiseren? Laten we dan beginnen met elektrische zonwering. Gaat de zon schijnen? Dan gaat de zonwering dicht. Wordt het plotseling bewolkt? Dan mogen de gordijnen weer openen. Dit is reuze eenvoudig op te lossen met een lichtsensor die gekoppeld wordt aan de zonwering. Bekijk de website om te zien hoe dit werkt en wat er nog meer mogelijk is.

Dit zijn slechts drie voordelen van elektrische zonwering. Er zijn in iedere woning en individuele kamers nog meer pluspunten te ontdekken. Volg de links en ontdek zelf wat er mogelijk is in jouw huis en welke voordelen je zelf nog kunt bedenken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button