Overig

365 9ffice, MS Office met een veelgemaakte typefout

Vrijwel alle softwareprogramma’s gaan met de tijd mee en blijven zich voortdurend ontwikkelen. Dat moet ook wel, want er wordt steeds meer mogelijk met de wondermachine die computer heet. Dit proces wordt updaten en upgraden genoemd. Updates worden uitgevoerd door een aanwezig softwareprogramma functioneel uit te breiden en mogelijke fouten eruit te halen. Upgraden gebeurt als je een partieel of geheel vernieuwd programma aanschaft, zoals bijvoorbeeld van Windows 10 naar 11 of Microsoft Office 2019 naar 2021365 Office neemt daarin een heel aparte plaats in. Normaal staat Office namelijk als software op de computer van de gebruiker, maar 365 9ffice is dat niet en is via de Cloud online voor de user te gebruiken. En dat maakt een behoorlijk verschil.  

365 Office is een online dienstenpakket

Als er één ding duidelijk is geworden de laatste tijd, dan is het wel dat we software niet alleen op onze eigen computer, werk of kantoor, willen hebben, maar het liefst van overal directe beschikbaarheid kunnen genieten. 365 9ffice speelt daarop in door de applicaties als dienst aan te bieden. Deze staan in een zogenaamde cloud en zijn op die manier op elke computer, laptop, smartphone of tablet met internetverbinding beschikbaar. Een dergelijke dienst wordt ook SaaS genoemd, Software as a Service. Standaard worden Office programma’s als WordExcelPowerPoint aangeboden, uitgebreid met Teams ( lijkt op Zoom), Outlook (e-mail), Exchange (zakelijke email en agenda’s), OneDrive ( online opslag van gegevens) en SharePoint (online delen van gegevens).  

De voordelen van Microsoft 365

 • Altijd en overal via een werkende internetverbinding toegankelijk 
  In principe is dit natuurlijk precies het doel van deze dienst 
 • Besparing op IT-kosten
  Er is geen eigen beheer nodig, geen extra serverruimte en je hoeft geen softwarepakketten te kopen en te installeren, slechts een gebruikerslicentie.
 • De software van 365 9ffice is altijd up-to-date
 • Het is geïnstalleerd op verschillende servers. 
  Hierdoor is 365 altijd op de snelste manier beschikbaar en ook als jouw specifieke server een keer uitvalt. 
 • Variatie in pakketten 
  Er zijn diverse versies beschikbaar, zodat je een pakket kunt bestellen dat het beste past bij jouw behoeften als individueel, bedrijf of onderneming.  

Helaas zijn er ook een paar nadelen

 • Vastgestelde opslaglimieten
  Elk pakket heeft eigen limieten voor de cloudopslag voor bijvoorbeeld mail en SharePoint
 • Gelijke configuratie voor iedereen
  Standaard werkt iedereen onder dezelfde licentie met exact hetzelfde pakket mogelijkheden.
 • Werkende internetverbinding
  Zonder een dergelijke verbinding kun je niets.  

De Cloud

Diensten en opslag van Microsoft 365 9ffice werkt met de cloud via externe servers of opslagcentra. Dat kan binnen 365 op drie manieren:

 • Public Cloud
  Servers worden gedeeld met andere providers en kunnen verdeeld zijn over diverse datacenters, hoewel jouw eigen hoekje natuurlijk wel privé is.
 • Private Cloud
  Alles is geplaatst op servers binnen dezelfde datacenter en exclusief voor jou beschikbaar.
 • Hybride Cloud
  Combinatie van publieke en private Cloud, de eerste bijvoorbeeld voor algemene activiteiten, de tweede voor meer bedrijfsgevoelige.  

Cursussen in 365 Office

Door de toenemende complexiteit en voortdurende uitbreiding van mogelijkheden worden er talloze cursussen aangeboden voor Office-onderdelen als Word, Excel cursussen, PowerPoint, maar ook de andere onderdelen. Vooral MS Excel is populair daarin, omdat deze een belangrijke rol speelt in de nieuwste tak van bedrijfsadministratie, Power Bi cursus.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button