Huis

Voordelen van een parketvloer

Ben je onlangs verhuisd en ga je een nieuwe vloer leggen? Of wil je een nieuwe vloer in je huidige woning gaan leggen? In deze gevallen sta je voor een belangrijke keuze. Het kiezen van een nieuwe vloer kan namelijk erg lastig zijn. Er zijn enorm veel verschillende vloeren die je kunt leggen, zoals een stenen vloer, laminaatvloer of een parketvloer. Deze laatste kan een zeer goede toevoeging zijn aan je interieur. In dit blogartikel willen we je graag meer vertellen over de voordelen van een parketvloer. Lees verder voor meer informatie!

Wat is een parketvloer precies?

Een parketvloer en een normale, houten vloer lijken enorm veel op elkaar. Als je praat over een houten vloer, heb je het over een massief stuk hout dat uit een boom gezaagd is. Een parketvloer daarentegen hoeft niet perse uit een massief stuk hout te bestaan. Als je bijvoorbeeld lamelparket of fineerparket kiest, is het opgebouwd uit verschillende lagen hout. Een parketvloer heeft daarnaast geen veer en groef. Je kunt gemakkelijk en snel een parketvloer kopen bij Martijn de Wit.

De voordelen van een parketvloer

Aan een parketvloer zitten verschillende voordelen gebonden. Allereerst is een parketvloer enorm duurzaam. Doordat de vloer bestaat uit dikke planken, slijt hij ontzettend traag. Hierdoor gaat de vloer extreem lang mee. Vervolgens kunnen oude parketvloeren ook gemakkelijk mooi gemaakt worden, door hem een grondige schuurbeurt te geven. Daarnaast is een parketvloer een echte meerwaarde voor de woning. Het geeft niet alleen een aangenaam gevoel om er overheen te lopen, het straalt ook warmte en sfeer uit. Je hebt ook verschillende patronen, kleuren en afwerkingen waar je uit kunt kiezen voor de vloer. Tot slot is de parketvloer een uitstekende vloer voor isolatie. Hij isoleert een ruimte veel beter dan andere vloeren.

Kiezen voor een nieuwe vloer

Heb jij al een keuze kunnen maken voor een vloer in het interieur? Als we naar de voordelen kijken, is een parketvloer een uitstekende keuze. Ga bij het kopen van de vloer ook direct kijken naar welke meubels je wilt combineren met deze vloer. De houtlook is een veelgebruikte look voor veel interieurstijlen. Een mooie hoekbank kan bijvoorbeeld erg leuk staan op de vloer. Vervolgens kun je deze afmaken met een klein kleed of een mooie, grote stoel ernaast. Zorg ervoor dat je de juiste kleuren met elkaar combineert en je gaat spelen met de verlichting. Een mooie hanglamp boven de tafel kan al enorm veel doen voor je nieuwe interieur!

Gerelateerde artikelen

Back to top button