Huis

3x inspiratie voor kerstverlichting om het huis

In de donkere dagen voor kerst zorgt niets voor zoveel sfeer als kerstverlichting. Binnen maken we het gezellig met kaarsen en een kerstboom, maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om de tuin in kerstsfeer te brengen. Zo kun je niet alleen zelf genieten van de gezellige lichtjes, maar ook je gasten een warm welkom heten. Weet je niet hoe jij je tuin gezellig kunt maken met verlichting? Wij geven je drie tips voor kerstverlichting om het huis!

Kerstverlichting bij de voordeur

Zeg je kerstverlichting, dan denken wij direct aan kaarsen. Zo’n klein vlammetje brengt direct sfeer in huis. Waarom zou je dat ook niet buiten gebruiken? Plaats één of meerdere lantaarns met stompkaarsen bij de voordeur. Houd hier wel altijd de brandveiligheid in het oog en kies voor elektrische kaarsen wanneer je de verlichting ook ’s nachts of bij afwezigheid wilt gebruiken. Bij de voordeur doet een kerstkrans het ook altijd goed. Versier de krans met kerstverlichting en de krans wordt een echte eyecatcher als het donker wordt. Tot slot zijn verlichte kerstornamenten dit jaar ook helemaal de trend. Je kunt een sneeuwpop of rendier met lichtjes bij de voordeur of in de tuin plaatsen, maar een verlichte kerstster is ook heel goed aan de deur te bevestigen.

Kerstverlichting in de bomen

Bomen en struiken in je tuin zijn een ideale basis voor kerstverlichting. Je kunt het qua verlichting zo gek maken als je zelf wilt. Ben je echter op zoek naar sfeer, dan kun je het beste kiezen voor verlichting in warme wittinten. Verlichting die verspringt kan zorgen voor een speels effect. Let er wel op dat het niet zo snel knippert dat je er onrustig van wordt. Naast een slinger van licht, kun je ook kiezen voor clusterverlichting waarbij de lampjes in clusters worden gegroepeerd. Dat geeft een heel mooi effect in de tuin.

Verlicht je dakrand met ijspegelverlichting

Om de kerstverlichting om het huis helemaal compleet te maken, kies je voor verlichting van de dakrand. Dit doe je heel eenvoudig door te kiezen voor ijspegelverlichting. Deze lichtslinger bestaat uit lampjes die als ijspegels aan de dakrand hangen. Je bevestigt het snoer met behulp van tie-wraps of zuignapjes aan de rand van het dak. IJspegelverlichting staat niet alleen leuk bij de woning, maar is ook goed toepasbaar bij overkappingen, schuurtjes of schuttingen. Een echte sfeermaker voor de tuin dus!

Gerelateerde artikelen

Back to top button