Health

Hoe een AED in je omgeving een leven kan redden

Er zijn ontelbare gevallen geweest van hartstilstand waarbij mensen geen raad wisten wat precies te doen. Soms is het ontbreken van een AED in de buurt ook de boosdoener. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator die ervoor kan zorgen dat de overlevingskans van zo een slachtoffer kan stijgen. Het geeft een elektrische schok aan het hart van iemand die lijdt aan een hartstilstand. Zo kun je de normale hartslag van de persoon weer opwekken en stabiliseren.

Wanneer de AED te gebruiken

De AED gebruik je bij slachtoffers die te maken krijgen met een hartstilstand of hartritmestoornis. Deze slachtoffers kunnen moeilijk tot bijna niet ademen. De AED kan een elektrische schok aan het bewusteloos hart toedienen en dit zal maken dat er weer normaal bloed door het lichaam wordt gepompt. Een eventuele hersenschade kan hierdoor voorkomen worden.

Het leasen van een AED

Vele bedrijven en instellingen tonen interesse in de AED Om zo de veiligheid van hun personeel en klanten te waarborgen. Gezien de budget bepalend is voor het investeren in een AED, heeft Defibrion het middels een AED lease het mogelijk gemaakt om het gewenste aantal AED’s te kopen. Hierbij krijg je een volledige AED pakket waarvoor je een vaste en zeer lage bedrag betaald per maand. Het leasen is zo gauw als gedaan. Jij bepaald zelf wat er allemaal in het contact wordt opgenomen. Als je een AED niet contant wil dan is een AED leasen een goede oplossing.

Voordelen van AED Lease

Het leasen van een AED brengt veel voordelen met zich mee. In vergelijking met de contante betaling van de AED kun je met een AED lease de hoge kosten vermijden. Voordeliger nog dat ondanks de lage en vaste betalingsregeling je ook in aanmerking komt voor de AED kast en bijbehoren. Komt erbij kijken dat u geen borg nodig heeft nog een aanbetaling. Zo een leasecontract bestaat uit een termijn van 5 jaar.

Tips bij het kopen van een AED

Het is altijd goed om op onderzoek uit te gaan voordat je een product koopt. Bij een AED kopen geldt ook dezelfde principe. De AED wordt in grote getallen op de markt geboden dus komt het goed van te pas als je precies weet welke AED het best geschikt voor je is. Ook is het belangrijk dat je weet welke specificaties jouw gewenste AED dient te bezitten. De Hartstichting heeft hierbij een lijst gemaakt met de nodige specificaties.

  • IP-waarde: De AED functioneert beter als de IP-waarde hoger is. Dit maakt dan dat het apparaat beter bestand is tegen vuiligheid en nattigheid. Metronoom en gesproken instructie: De
  • De metronoom bepaald de exacte tempo. Het heeft ook een spraak instructie die je kan begeleiden tijdens het reanimatie proces.
  • Jij bepaalt zelf als je gaat voor basis- of uitgebreide instructies of als het een Nederlands sprekend moet zijn of uit meerdere talen moet bestaan.
  • Kies uit basis of uitgebreide instructies en een Nederlandse of meertalige spraak.
  • Garantie: Check de termijn van de garantie en de levensduur van de AED.
  • Kosten: Het is ook goed om op de hoogte te zijn van de prijzen van de elektroden en de AED-batterijen.
  • De AED-zelftest: De AED is zodanig geautomatiseerd dat het zelf nagaat als het apparaat nog intact is. Als er iets mis mee is dan wordt dit aangegeven middels een geluidssignaal of een lichtje dat gaat branden. De persoon die dan over de AED beschikt zal dan een bericht krijgen per e-mail of via Wifi.

Gerelateerde artikelen

Back to top button