Trends

4 dingen die jij geregeld moet hebben voor 2022

De gezelligste maand van het jaar staat voor de deur. Dat betekent dat er weer dingen geregeld moeten worden, voordat ie voorbij is. Omdat je heel wat afleiding kan verwachten, helpen we je nu vast herinneren aan wat je niet mag vergeten. Komt-ie. 

Goede voornemens

Al verdwijnen deze vaak als sneeuw voor de zon, het is toch belangrijk om goede voornemens te hebben. Ben je van plan te stoppen met roken, Dry January te houden of gezonder te gaan eten? Ga dan in december alvast minderen en maak nu al bewuste keuzes. Op deze manier leer je tegen bepaalde impulsen in te gaan en zo vergroot je de kans dat je van je goede voornemens in het nieuwe jaar een succes maakt.

Op zoek naar jouw sportactiviteit 

Fitter worden, afvallen of gewoon wat meer bewegen; de kans is groot dat het op je goede-voornemens-lijstje staat. Ga daarom in december alvast op zoek naar de sport die bij jou past. Boek allerlei verschillende proeflessen, zodat jij precies weet wat je leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan padel, yoga of kickboksen in het park of crossfit. Zorg dat je je in december er al voor inschrijft, zodat je in januari alleen nog maar hoeft te gaan. 

Regel je zorgverzekering

Blijf jij uit gemak bij dezelfde zorgverzekeraar, zonder te weten of je misschien over- of onderverzekerd bent? Dan kan dit je heel veel geld kosten. Ook kunnen zorgverzekeraars jaarlijks hun voorwaarden veranderen, waardoor het wellicht helemaal geen match meer is. Het is daarom aan te raden om elk jaar zorgverzekeringen te vergelijken. Vaak lijkt het alsof je nog genoeg tijd hebt om je dingen te regelen, maar wacht niet te lang om met een handige zorgvergelijker jouw beste pakket samen te stellen.

Tip: Heb je wat geld achter de hand? Kijk dan naar de mogelijkheden om je zorgpremie in één keer te betalen in ruil voor korting. Je hoeft er dan het hele jaar niet meer naar om te kijken én je bent goedkoper uit. 

Maak stappen op werk 

Aangezien de kans dat je miljoenen wint met je staatslot nihil is, kun je je het beste focussen op die stap hoger op werk. Laat je van je beste kant zien, wees eerlijk naar jezelf en je werkgever en vraag om salarisverhoging wanneer jij vindt dat dit redelijk is. Neem al je vakantiedagen op die je niet mee mag nemen naar volgend jaar. Heb jij besloten dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging? Ga dan in december al op zoek naar wat je zou willen, zodat je in het nieuwe jaar vol energie ermee aan de slag kunt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button