Huis

7 tips die je helpen bij het uitkiezen van de perfecte bank

Het perfecte bankstel uitkiezen valt niet mee. Het is niet alleen een flinke investering, maar het is ook nog eens ontzettend bepalend voor de sfeer van je interieur. En dan moet ‘ie natuurlijk ook nog een beetje lekker zitten. Ben je het spoor bijster en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je in deze zoektocht! 

  1. Bepaal van tevoren de ideale maat en vorm 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je van tevoren bepaalt hoe groot de bank minimaal moet zijn en maximaal mag zijn. De grootte van je woonkamer is hier ontzettend bepalend in. Daarnaast is het handig om te bedenken of je een rechte bank, een hoekbank of een bank in u-vorm kiest. Twijfel je of het wel past in je woonkamer? Dan kun je altijd nog met behulp van tape de afmeting van de bank op de vloer ‘vastleggen’. Zo krijg je direct een idee van het daadwerkelijke formaat. 

  1. Trends 

Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk om te bedenken of je graag met de trends meegaat, of dat je kiest voor een tijdloos exemplaar. Zo is velvet al enkele jaren hot, maar in hoeverre vind je dat over 5 of 10 jaar nog steeds mooi? Ben je op zoek naar een stijlvolle bank die je niet snel zat wordt, maar die tegelijkertijd verre van ‘basic’ oogt, kijk dan eens voor een mooie LeoLux bank

  1. Materiaalkeuze 

Ook het materiaal van de bank is erg bepalend. Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het onderhoud. Zo is fluweel bijvoorbeeld ontzettend onderhoudsvriendelijk, omdat vrijwel elke vlek met een vochtig doekje te verwijderen is. Ook leer blijft ontzettend lang mooi, mits je geen katten in huis hebt die graag hun nagels in je bank zetten. 

  1. Met of zonder pootjes 

Misschien denk je hier niet snel bij na, maar de pootjes (of het gebrek eraan) is ontzettend bepalend voor de uitstraling van de bank én de ruimte. Zo zorgen banken met pootjes voor meer ‘lucht’ in je woonkamer, waardoor de kamer ruimtelijker lijkt. Perfect wanneer je woonkamer wat aan de kleine kant is. Een bank zonder pootjes sluit echter mooi aan op de grond waardoor je weer een knussere sfeer creëert. 

  1. Comfort en/of ergonomisch verantwoord

De echte bankhangers vinden het natuurlijk heerlijk om een lekker zacht exemplaar te kiezen waar je heerlijk onderuitgezakt in kunt verdwijnen. Toch is het ook belangrijk dat een bank ook ergonomisch gezien voldoende ondersteuning geeft. Een beetje stevigheid, genoeg diepte en een hogere rugleuning is wat dat betreft dus wel zo prettig. Probeer hierin een afweging te maken en zo nodig de balans te vinden. Ook wat dit betreft zit je bij Leolux sowieso goed. Bij Leolux staat ergonomisch zitcomfort namelijk net zo hoog in het vaandel als het design.  

  1. Matchen met de rest van je meubels en accessoires

Daarnaast is het niet alleen belangrijk dat de bank qua maat in jouw woonkamer past, ook is het belangrijk dat ‘ie qua kleur en stijl matcht met de overige kleuren en accessoires in huis. Zo is het bijvoorbeeld ook handig om te kijken of de bank niet vloekt met je vloerkleed of de gordijnen.  

  1. Proefzitten in de showroom 

Misschien overbodig om te zeggen, maar toch heel belangrijk: koop nooit zomaar een bank via internet zonder ‘m eerst even ‘te passen’. Oftewel: ga langs de showroom of meubelzaak om ‘m even te testen en goed te bekijken. Niet alleen de kleuren of het materiaal kan op een plaatje anders ogen, ook is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten of ‘ie een beetje lekker zit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button