Huis

4 Fabels over vloerverwarming

De populariteit van vloerverwarming is de laatste jaren enorm gestegen. En dat is niet geheel zonder reden natuurlijk. Vloerverwarming is namelijk ontzettend comfortabel! Zo voelt jouw vloer bijvoorbeeld nooit meer koud aan en is de warmte altijd gelijkmatig verdeeld. En hoewel de investering qua aanschaf groter is, is verwarmen met vloerverwarming op den duur goedkoper dan met radiatoren. Naast deze pluspunten, wordt er echter ook heel veel verkeerde informatie over vloerverwarming verspreid. In deze blog zetten wij de 4 grootste fabels op een rij. 

1. Vloerverwarming is duur 

Zoals net al aangegeven is het plaatsen van vloerverwarming inderdaad duurder dan het plaatsen van radiatoren. Zo is het materiaal wat duurder en kost het meer moeite om te plaatsen. Maar, zodra jouw vloerverwarming uit Kampen geplaatst is, kun je je woning wel op een goedkopere manier verwarmen dan met radiatoren. Op die manier verdient het zichzelf eenvoudig terug. Bovendien is het vaak ook zo dat hoe meer vloerverwarming je aanlegt, hoe goedkoper de prijs per m2 wordt. 

2. Vloerverwarming kan niet in bestaande woningen worden geplaatst 

Dat het wat lastiger is om vloerverwarming in een bestaande woning te leggen klopt. Dat betekent echter zeker niet dat het niet mogelijk is. Heb je een bestaande woning en wil je graag vloerverwarming plaatsen? Dan kan dat gewoon! Omdat er meubels staan en mensen wonen, kost het alleen wat meer moeite. Afhankelijk van wat voor type vloer je hebt liggen, heb je de keuze uit verschillende manieren van leggen. Wanneer de vloerverwarming ingefreesd kan worden, heb je geluk. Hiermee komt de vloer niet hoger te liggen waardoor je geen aanpassingen aan deuren en drempels hoeft te doen. Kan dit niet? Dan zal je vloer 

wat hoger komen te liggen. Dat geeft iets meer werk, maar is het dankzij alle voordelen zeker waard! 

3. Vloerverwarming kan niet als hoofdverwarming worden gebruikt 

Ook dit is een fabel. Vloerverwarming, met uitzondering van elektrische vloerverwarming en bijbehorende kosten, kan prima gebruikt worden als hoofdverwarming. Je woning zal wat minder snel warm worden, maar hoe erg is dat nou? Er zijn ook veel mensen die hun vloerverwarming altijd aan laten staan. Op die manier heb je daar namelijk geen last van en is het altijd lekker warm. En hoe fijn is het om alle radiatoren kunnen te verwijderen? Want zeg nou eerlijk, deze hebben niet bepaald een positieve bijdrage aan het interieur. 

4. Vloerverwarming kan niet onder een houten vloer worden gelegd 

Onder veel mensen leeft de opvatting dat houten vloeren en vloerverwarming niet samen gaan. Dat is echter niet waar. Vloerverwarming onder een houten vloer kan namelijk prima. Je dient alleen wel rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de temperatuur van de vloerverwarming redelijk constant is. Wanneer er te grote verschillen in temperatuur staan, kan het hout gaan krimpen en uitzetten.

Op de lange duur kan dit beschadiging opleveren. Ook is het verstandig om niet een té dikke houten vloer te laten leggen. Hout isoleert namelijk van nature. Een redelijke dikke vloer kan er dan voor zorgen dat het niet zo lekker verwarmt. Wil je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming? Neem dan vrijblijvend contact op met een echte specialist zoals Ecoheat!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button