Huis

Kit maakt het af

Kit wordt onder andere gebruikt om naden, voegen en kieren mee af te dichten. Ook wordt het gebruikt om verschillende soorten materiaal mee aan elkaar te lijmen. Ideaal voor de klusser die altijd en overal vakwerk af wil leveren. Met kit maak je jouw klus echt af. Waardoor er naderhand geen lekkage of een tochtgat kan ontstaan. Kit is ook ideaal voor de professional. Het biedt de oplossing voor veel voorkomende situaties bij nieuwbouw of verbouw. Denk hierbij aan een badkamer die moet worden verbouwd, waarbij er een nieuwe douchecabine moet worden geplaatst. Hierbij moet de cabine uiteraard waterdicht worden gemaakt. Hier zou bijvoorbeeld sanitairkit prima gebruikt kunnen worden. Hiermee wordt de douchecabine waterdicht en luchtdicht opgeleverd.

Siliconenkit

Meestal wordt siliconenkit gebruikt om iets mee af te dichten. Ook is het handig om met siliconenkit materialen aan elkaar te lijmen. Daarom wordt het ook weleens lijmkit genoemd. Siliconenkit is eenvoudig in het gebruik, het is elastisch en daarmee altijd inzetbaar, bovendien is het goedkoop in de aanschaf. Daar komt nog bij dat siliconenkit nauwelijks verkleurd na verloop van tijd. Hiermee houdt bijvoorbeeld een keuken altijd de juiste kleur. Daarnaast is siliconenkit prima bestand tegen hitte en uv-straling.

Sanitairkit

Deze kit wordt veel gebruikt bij nieuwbouw en renovatie. Met name in vochtige ruimtes is dit de ideale kit. In deze ruimtes moeten de naden honderd procent waterdicht zijn. Sanitairkit droogt over het algemeen sneller dan bijvoorbeeld siliconenkit, waardoor je sneller een badkamer gereed kunt hebben. Ideaal als je meerdere badkamers op een dag wilt kitten. Hierdoor kun je jouw productie verhogen. Sanitairkit is gemakkelijk in het gebruik en bovendien heeft het een lange levensduur.

Kit voor de perfecte afwerking

Het eindresultaat wordt altijd beoordeeld op details. Afwerking is hierbij belangrijk. Door de naden af te dichten met kit, lever je de klus perfect af. En niet alleen voor het oog, maar ook voor de toekomst. Met kit zorg je ervoor dat het waterdicht blijft en er geen kieren ontstaan. Door een goede kit te gebruiken hoef je niet bang te zijn dat het gaat verkleuren of dat de afdichting los zal laten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button