DIYTuin

4 Tips om je tuinhuis te schilderen

Story Highlights
  • 1. De juiste verf
  • 2. Kies de juiste kleur
  • 3. Bereid alles goed voor
  • 4. Gebruik een primer

Kan je tuinhuis wel een upgrade gebruiken? Hoewel opruimen en schoonmaken een groot verschil maakt, kan een verfbeurt voor een totaal andere uitstraling zorgen. Heb je een aantal leuke kleuren en ideeën gevonden? Dan zorgen deze tips ervoor dat je straks in no-time het gewenste eindresultaat hebt!

1. De juiste verf

Ga allereerst op zoek naar de juiste verf van de juiste aanbieder. Een professionele leverancier zoals sigma verf geeft je zekerheid over de kwaliteit en duurzaamheid van de verf. En de juiste verf zorgt er weer voor dat je het juiste eindresultaat bereikt. Zo gebruik je voor hout bijvoorbeeld sikkens rubbol xd high gloss. Een specifieke houtverf hecht namelijk goed, beschermt het hout én zorgt ervoor dat je er de komende jaren geen onderhoud meer aan hebt..

2. Kies de juiste kleur

Heb je al wat ideeën wat de kleur betreft? Houd rekening met het feit dat de kleur de uiteindelijke look van je hele tuin kan bepalen. Wil je bijvoorbeeld de natuur centraal stellen, dan werk je het beste met natuurlijke kleuren zoals bruin en groen. Wil je daarentegen een moderne uitstraling in de tuin, kies dan voor minimalistische uitstralingen zoals zwart, met witte en groene accenten. Ga je voor Scandinavisch? Kies dan voor pasteltinten om je tuin in no-time een geheel andere stijl te geven.

3. Bereid alles goed voor

Een goede voorbereiding is bij alle schilderklussen van groot belang: zo ook bij het schilderen van je tuinhuis. Begin met een goede inspectie van je tuinhuis: zijn er beschadigingen die gemaakt moeten worden of vlekken en viezigheden die je moet verwijderen? Check dit soort dingen voordat je aan het verven gaat. Maak het oppervlak goed schoon, vul gaten, en schuur alles even lichtjes op zodat je uiteindelijk op een egaal oppervlak aan de slag kunt gaan. 

Extra tip: je kunt het beste kiezen voor schuurpapier met korrel 150 of 180. Zo zorg je ervoor dat nieuwe verflagen zich makkelijker aan het hout hechten. Maak eventueel schoon met wat ammoniak om de hechting nog beter te maken!

4. Gebruik een primer

Gebruik eventueel een primer om voor een geweldig eindresultaat te zorgen. Je kunt met behulp van de primer vast aankleuren richting de kleur van je eindlaag om een mooier resultaat te krijgen. Laat de primer goed drogen, en breng vervolgens de eerste laag verf aan. Laat vervolgens weer goed drogen (de beste tijden staan op de verpakking van de verf) en breng vervolgens de tweede laag aan. 

Alles nog even nalopen, en klaar is kees!

Gerelateerde artikelen

Back to top button