Huis

Haal gezelligheid in huis met een dartbord

Story Highlights
  • Een dartbord in huis staat borg voor gezelligheid
  • Koop een dartbord dat past bij je interieur
  • Houd wel de afstand van 237 centimeter aan

Zeker nu de feestdagen en het einde van het jaar in zicht komt, maken we het gezelliger in huis. De kerstboom is er een mooi voorbeeld van. Als je nou écht gezelligheid in huis wilt halen, dan koop je een dartbord. Zo heb je iedereen van je gezin samen, strijd je om de eer, eet en drink je tussen de wedstrijdjes door en praat je nog eens weer bij. Een dartbord zorgt dat je als gezin of familie eindelijk weer eens iets samen doet en het samen gezellig hebt. Wij van inspirationblog.nl geven je alvast een tip; als je met de pijltjes gaat gooien kun je beter niet drinken.

Sport of niet, gezellig is het wel

Is het een sport of niet? Die discussie wordt vaak gevierd over darts. Dit vanwege de lichaamsbouw van de gemiddelde darter en het feit dat ze tijdens hun wedstrijdjes stevig drinken. Het antwoord: probeer het zelf eens. Probeer maar eens de dubbels te gooien en probeer het pijltje maar eens in bulls eye te gooien. Het respect voor de darters zal in elk geval groter worden, want pijltje gooien is zo gemakkelijk nog niet.

Hanteer  de juiste afstand en hoogte

Als je gezellig met je familie of vrienden wilt darten, houd je dan wat betreft de afstanden wel aan de officiële regels. Dat betekent dast je steeds vanaf een afstand van 2,37 meter mag gooien. Probeer iets te markeren op de vloer, of plaats een mand, doos of iets anders op de grond. Dan weet iedereen meteen dat er van achter de doos of mand gegooid moet worden. Wat betreft de hoogte geldt dat bulls eye op een hoogte van precies 1,73 meter moet hangen. Je kunt als je puur voor de gezelligheid een dartbord wilt kopen overwegen een bord te kopen dat zelf de punten telt. Want ook de puntentelling van darts is nog best gecompliceerd. Uiteraard koop je een goed bord bij de dartspeciaalzaak.

Een bord in de kleuren van je interieur

Nee, een dartbord in huis halen is allesbehalve muurvervuiling. Uiteraard kun je ervoor kiezen het bord ergens in een loze hoek te plaatsen. Je kunt echter ook borden kopen die geheel naar jouw wens gemaakt zijn. Je hebt ze die je dicht kunt doen waardoor niemand ziet dat er eigenlijk een dartbord aan de muur hangt maar je kunt ook kiezen voor een bord in de kleuren van je interieur. Want een dartbord kun je tegenwoordig helemaal naar jouw wens laten maken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button