DIYHuis

4 x Industriële tafel van steigerbuis

Story Highlights
  • Een eettafel
  • Salontafel
  • Tuintafel
  • Werkplek
  • DIY

Stoere en industriële meubels zijn bijna onmisbaar in het interieur, deze trend zie je nog steed erg veel. Door een robuust en grof materiaal te gebruiken krijgt het meubel een industriële look. Een tafel is een goed voorbeeld hiervan, zowel het tafelblad als het onderstel heeft vaak een stoer en industrieel uiterlijk. Metaal is een materiaal dat veel wordt gebruikt, steigerbuizen passen perfect binnen deze trend. Met steigerbuis materiaal kan je eenvoudig en budgetproof zelf een tafel op maat maken. In deze blog laten we een aantal voorbeelden zien van verschillende soorten tafels en geven we je handige bouwtips. 

Een eettafel voor het hele gezin

Een ideale eettafel is een tafel waar genoeg ruimte aan is voor het hele gezin of onverwacht bezoek. De tafel moet natuurlijk perfect in de woonkamer passen. Het grootste voordeel van een steigerbuis tafel, is dat het geheel op maat gemaakt kan worden. De buizen kan je online gemakkelijk op maat bestellen. Jij geeft de maten op en de steigerbuisaanbieder zaagt het op maat. 

Tafels worden vaak gemaakt van een grotere buisdiameter, bijvoorbeeld buisdiameter 42,4 mm. Hierdoor kan je een grote tafel maken en kan het veel gewicht dragen. 

Wist je dat? Naast de standaard gegalvaniseerde stalen steigerbuizen, zijn er ook zwarte stalen buizen met de bijbehorende buiskoppelingen leverbaar. De zwarte buizen geven het meubel een strak en modern uiterlijk. 

Een compacte salontafel

Steigerbuizen zijn niet alleen geschikt voor grote robuuste meubels, maar ook voor kleine projecten. Je kan er een salon- of bijzettafel van maken. Voor salontafels kan je ervoor kiezen om een dunnere buisdiameter te gebruiken. Hiermee geef je het ontwerp een minimalistische look. Hiervoor is buisdiameter 26,9 mm of 33,7 mm geschikt. 

Wist je dat? Naast de traditionele ronde buis, zijn er ook vierkante steigerbuizen. Vierkante buizen worden veel gebruikt voor tafels en kasten.  

Tuintafel

Gegalvaniseerde buizen zijn ideaal voor buitengebruik. De buizen zijn volledig weersbestendig en krijgen geen roestvlekken, erg geschikt voor een tuintafel. De tafels kunnen verrijdbaar worden gemaakt door zwenkwielen, zo kan je de tafel makkelijk verplaatsen. 

Een steigerbuisframe kan veel gewicht dragen, een stenen of granieten tafelblad is dan geen probleem. Een tafelblad van hout kan je doormiddel van een voetplaat of bevestigingsring eenvoudig vastmaken op het tafelframe. 

Opzoek naar een bijpassende bank? Je kan hetzelfde ontwerp van de tafel aanhouden, maar dan bestel je de buizen in de gewenste afmetingen voor de bank. Zo heb je een matchende bank en is de tuinset compleet!

Een fijne werkplek voor thuis

Met steigerbuizen kan je een fijne werkplek voor thuis creëren. Door het ruime assortiment koppelingen dat online verkrijgbaar is, zijn verschillende ontwerpen mogelijk. Je kan het bureau helemaal naar eigen wens ontwerpen. Bij bureau’s worden er vaak extra schappen aan toegevoegd voor opbergruimte. Het bureau kan je verstevigen door het frame aan de muur of vloer vast te maken. Dit kan je doen met voetplaten. 

Extra gemak met een doe-het-zelf bouwpakket

Geen ervaren klusser? Geen probleem, online-aanbieders bieden handige bouwpakketten voor steigerbuis meubels aan. Alle onderdelen zijn al voor je samengesteld. Vaak kan je zelfs nog het pakket volledig op maat bestellen, super handig!

Nog meer inspiratie…

Niet alleen tafels worden van steigerbuis gemaakt, maar ook kapstokken, trapleuningen, loungebanken, kasten, kledingrekken en nog veel meer…

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button