Overig

Inspirerende personen

Story Highlights
  • Geïnspireerde mensen zijn productiever
  • Nelson Mandela is dé grote inspirator
  • Ook de ouders worden vaak genoemd

Je kunt inspiratie uit boeken halen, er zijn echter ook heel veel bekende mensen die een inspiratiebron kunnen zijn. Inspiratie is best belangrijk. Mensen die geïnspireerd zijn, blijken in de praktijk bijvoorbeeld twee keer zo productief op de werkvloer. Onder de meest genoemde inspirerende personen vinden we opvallend veel inspirerende leiders.

Inspirerende leiders

Eens in de zoveel jaar wordt er weer eens een onderzoekje gehouden naar wie nou de meest inspirerende mensen zijn. De laatste onderzoeken leverden een vrijwel vaste top 3 op. Op de derde plaats vind je vaak Martin Luther King terug, Barack Obama staat op de tweede plaats en in verreweg de meeste gevallen is Nelson Mandela de meest inspirerende persoonlijkheid en een inspirerende leider pur sang. Voor de keuze voor die mannen is ook echt iets te zeggen. Mandela, voor wie het niet weet, was een antiapartheidsstrijder en politicus die vanwege zijn strijd in 1963 een levenslange gevangenisstraf kreeg. In 1990 kwam hij vervroegd vrij en vier jaar later was hij president van Zuid Afrika.

Verrassende naam is die van Floortje Dessing

Op de lijst van inspirerende persoonlijkheden stuit je op verrassende namen. Zo duikt niet zelden de naam van Floortje Dessing op, een televisiemaker. Logischer is eigenlijk Koningin Maxima, die vaak ook ergens in of rond de top 10 van meest inspirerende persoonlijkheden staat. Ook de Nederlandse astronaut Andre Kuipers is iemand die andere mensen inspireert. Kuipers was na Wubbo Ockels de tweede Nederlander in de ruimte. In de rijtjes noemen mensen ook vaak hun vader en moeder, in willekeurige volgorde. Ook de ouders blijken dus vaak een bron van inspiratie.

Albert Einstein en de Dalai Lama

Wie ook al vaak een inspirator genoemd wordt is Albert Einstein. Einstein was een bekende natuurkundige en de grindlegger van de relativiteitsleer. Johan Cruyff is ook een naam die je vaak tegenkomst, zeker als gevraagd wordt naar Nederlanders die een inspiratiebron vormen Apple grondlegger Steve Jobs is ook een echte inspirator, hetzelfde geldt voor de Dalai Lama.

Moeder Teresa: eerst zalig en kater zelfs heilig verklaard

Bill Gates is ook een bekende naam in de lijstjes. Gates was ondernemer pur sang en vierde grote successen met ‘zijn’ Microsoft. En wat dacht je van Moeder Teresa? Wie dat was? Dat was een best controversiële katholieke zuster, die ooit de Nobelprijs voor de vrede kreeg. Ze werd in het jaar 2003 zalig verklaard en in het jaar 2016 zelfs heilig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button