HuisTrends

4 x voordelen van verduisterende gordijnen

Twijfel je of je verduisterende gordijnen in huis wilt hebben of niet? Logisch! Dit soort gordijnen hebben namelijk een flink effect op jouw woning. Toch kunnen verduisterende gordijnen veel voordelen bieden, zeker in de slaapkamer. In dit artikel geven we daarom vier voordelen van verduisterende gordijnen mee. Laat je inspireren!

1. Een verbeterde slaapkwaliteit

Het grootste voordeel van verduisterende gordijnen is de verhoging van de slaapkwaliteit. Of je nou volwassen bent of juist een baby: iedereen gedijt beter bij een donkere kamer ‘s nachts. Dat is wetenschappelijk bewezen! Denk aan lange zomerse dagen waarop jij of je kindje lekker rustig in slaap kan vallen met verduisterende gordijnen.

2. Een isolerende werking

De gas en stroomprijzen zijn momenteel op een historisch hoogtepunt. Dit betekent dat we allemaal ontzettend veel moeten betalen om ons huis te verwarmen deze winter. Het voordeel van verduisterende gordijnen is dat deze een isolerende werking hebben voor je woning, wat inhoudt dat je de verwarming minder hoeft te stoken. De warmte blijft namelijk beter binnen. 

3. Verkrijgbaar in verschillende sterktes

Het is zo dat verduisterende gordijnen verkrijgbaar zijn in verschillende sterktes verduistering. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen hoe sterk je de verduistering wilt hebben. Heel erg prettig, want als je bijvoorbeeld de woonkamer verduisterd wil je deze wellicht minder sterk hebben dan in de slaapkamer. De verschillende sterktes zijn:

  • Black-out: dit is 100% verduistering. Je kunt hier een zaklantaarn tegenaan houden en er zal geen lichtstraal doorheen komen. 
  • Semi-verduisterend: Deze gordijnen verduisteren wel, maar er is nog wel te zien of het dag of nacht is buiten. 

4. Verschillende typen gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan plisségordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen en hang gordijnen. Het fijne hieraan is dat je vrijwel elk raam kan bekleden met verduisterende gordijnen naar wens. In de slaapkamer kunnen rolgordijnen prettig werken en in de woonkamer juist weer hang gordijnen. 

Twijfel je over welk soort verduisterend gordijn het beste bij jouw ramen past? Schakel dan altijd het advies van een expert in voor je de gordijnen gaat kopen. Het is zonde om straks met de verkeerde gordijnen thuis te zitten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button